FOTO: Plzen.eu
Taxíky, poradny, slevy aneb Život zlepší maličkosti.
12. 4. 2017V Brně, Příbrami, Blansku, Ostravě a dalších městech mají takzvané senior pointy. Místa určená především pro služby lidem vyššího věku. Mohou se v nich připojit na internet, poradit se o čemkoli nebo zjistit, jak je město, ve kterém žijí, přátelské k dříve narozeným.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
14.4.2017 19:46
Bohumín má jeden z prvních Seniortaxi, u nás za 15- pevně stanovené cíle jsou zdravotní střediska,nemocnice a hřbitovy, ale kulturu seniorům moc nepodporuje, např. do kina musíte zajet k nejbližšímu doktorovi. Další službou pro seniory je kartička na plavání do Aquacentra. Stojí na rok 130Kč a s ní zaplatím za 75 minut jen 25Kč/ostatní senioři 45, dospělí 85/. Každý měsíc film v kině z 50, bonusem je losování o vstupenky na představení a po filmu kafíčko. Hlavně pro seniory je co 100m lavička-i když na ni sedá kdekdo :-). Taky se montují osamělým seniorům řetízky na dveře zadara.
Jarmila Komberec Jakubcová
13.4.2017 12:46
Na fotu je seniorské vozidlo od nás z Plzně. je to velká pomoc pro starší seniory když potřebují navštívit lékaře či jiné služby. Sama jsem takové služby nikdy nevyužila ale člověk nikdy neví. Město Plzeň je se svým seniorům vlídné a snaží se jim život usnadnit. Protože máme moudré zastupitele
Zuzana Pivcová
13.4.2017 11:10
Ani mě už (bohužel :-D) v poslední době nekontrolují. Ještě před nějakým rokem, když jsem na Florenci vystupovala z metra, nechal mě revizor tak dlouho hledat průkazku, až mi ujela tramvaj a přišla jsem pozdě do práce. Protesty nepomohly. I když se ještě cítím celkem "neseniorsky", tak každou službu, která starším lidem pomáhá, dříve či později uvítám.
Jarmila Fialová
12.4.2017 13:31
Rakovník je malé město,ale také máme senior taxi za 20Kč.Zatím ho nepotřebuji,ale určitě je to dobrá služba.
Květoslava HOUDKOVÁ
12.4.2017 12:49
Pro stárnoucí populaci bude všech forem pomoci potřeba čím dál více. Ze zvědavosti jsem už navštívila několik nových Domovů seniorů - s moderním vybavením, všemi službami, náplní pro volný čas atd. Co však je to platné, když většina těch -kteří by nejvíc potřebovali- nemá prostředky na úhradu pobytu v tomto "byznysu" - bude asi jen "podnájemníky u bezdomovců pod mostem".
Jitka Hašková
12.4.2017 10:29
V Praze existuje služba Societa (nejdete na webu), která je určena lidem s průkazkou ZTP. Dá se telefonicky objednat a nechat se odvézt asi za 50 Kč kamkoliv dotyčný potřebuje - k lékaři, do divadla atp. Dá se objednat i odvoz domů. Praha 5 má službu pro seniory Taxík Maxík za 60 Kč za odvoz k lékaři a pod.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA