Ilustrační foto: pixabay.com
Velikonoce a jejich lidové tradice
6. 4. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ondra Vysma
31.3.2021 10:20
Moc se mi líbí velikonoční bytový textil, který doma pěkně doladí atmosféru. Pěknou nabídku mají třeba na Goldea.cz, odkud jsem párkrát nakupovali
Zuzana Pivcová
7.4.2017 20:14
Já mám naopak tyhle souhrnně informativní články spojené s vlastní zkušeností ráda, Jarmilko. Vůbec je neberu jako poučování. Se zajícem jsem osobně zareagovala na větu "Nevím, zda tato tradice někde existuje". :-)
Marie Seitlová
7.4.2017 19:52
Jarmilko pěkné připomenutí tradic Velikonoc. Já jsem ze Šumperska zajíčka neznala, ale u nás některé rodiny dětem na zahradě ho schovávají.
Jarmila Komberec Jakubcová
7.4.2017 15:52
Přátelé já rozhodně nechci nikoho poučovat, i když možná některé moje články tak vyzněly. Spíše jsem chtěla přispět na íčko tím co znám. Fotit sice umím, ale není to moje hobby a časově to zatím nezvládám. Pochopila jsem že není dobře když neustále píši, protože vše se přejí. Omezím svoji tvorbu na minimum, není potřeba ke všemu se vyjadřovat. Zkusím ty fotky. Je škoda, že velká část íčkařů nepíše, mně se líbí v poslední době články paní Zdeny Proboštové. Je to čtivé a hlavně ze života.
Zdenka Jírová
6.4.2017 23:43
Jarmilo, hledání"zajíčka" je běžný zvyk ve více krajích. Já pocházím ze středních Čech a tento zvyk udržujeme. V naší rodině dávám "zajíčka" i dospělým svým dětem, ale musejí si ho také najít, což bývá docela legrace. Hledají ale všichni - malí i velcí a rádi.
Hana Rypáčková
6.4.2017 20:08
Asi zase jako každý rok budu v Rokycanech a tam se tradice opravdu drží.
Zuzana Pivcová
6.4.2017 17:36
Také jsem ráda, že jsem si přečetla další informace, které sama neznám. Myslím, Jarmilko, že velikonoční zajíc schovává barevná vejce v zahradě hlavně v angloamerických státech.
Libuše Křapová
6.4.2017 14:45
Jarmilo, obdivuji tenhle druh článků. Vyhledávat informace, ověřit si je, podat všechno tak, aby bylo zajímavé a čtivé :-) . Asi proto radši vymýšlím pohádky :-)
Děkuji za poučení :-) .
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA