Ilustrační foto: pixabay.com
Neziskové organizace - komu slouží?
30. 3. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
1.4.2017 09:57
Jsou lidé obětaví, jako třeba ty, Jarmilko, ale přesto si myslím, že v tak moderní době plné vymožeností, by tato péče měla patřit Městským úřadům, odborům sociální péče, zdravotnictví...a měla by být samozřejmostí řízenou prostě nějakou institucí.
Oldřich Čepelka
31.3.2017 17:02
Byl jsem v nezisk. sektoru od 90. let, jednu založil a vedl, také spoluzaložil Asociaci NNO v ČR, pracoval pro několik nadací a hlavně pro desítky neziskovek. Článek poskytl potřebný detail, ale pořád se týká jen části NNO, které o někoho pečují nebo pomáhají svým členům, hlavně nemocným nebo jako v tomto případě seniorům. Vím dokonce o metodě, která učiní činnost NNO průhlednější a přitom méně závislou na rozhodování místní samosprávy. Možná o tom jindy (má ošklivou zkratku CLLD).
Jarmila Komberec Jakubcová
31.3.2017 09:18
Helenko to že vás město podporuje je správné a v pořádku. Já jsem vždy i jako starostka podporovala podobné projekty jako je Maryška. Jsou užitečné a je dobře, že se lidé scházejí a baví se. Máte moudré radní města Bohumín. I naše město Plzeň finančně dotuje podobné aktivity. Lidé si často pletou tzv.lidskoprávní či nevládní organizace typu Člověk v tísni atd.Naše neziskovky pouze pomáhají zlepšovat život ostatním spoluobčanům.
Helenka Vambleki
31.3.2017 08:47
Několikrát jsem psala, že jsem členkou kulturního spolku Maryška. Podporuje nás město. Sami bychom nepřežili, protože uspořádáme třeba kytarový koncert, kytaristovi zaplatíme tisícovku a proplatíme cestu a na vstupném vybereme osm stovek - a někdy ani to ne, když napíšeme dobrovolné vstupné. Sami si žádnou finanční odměnu dát nesmíme, takže veškerá pomoc je zadara.... a pak přesto uslyším od spoluobčanů, že si v Maryšce přivydělávám k důchodu. Ale na řeči nedbám, dělám to ráda, je to moje parketa, cítím se tam dobře a mám tam spoustu přátel.....a kdysi si mne tam vyhlédl ministr, s kterým jsme 12 let. Takže tahle neziskovka byla pro mne zisková :-)
Hana Rypáčková
31.3.2017 07:58
Já v ně měla důvěru a Jarmily článek mě v ní posílil. Záleží na lidech. A z jejich nadšení vznikají dobré věci...
Jarmila Komberec Jakubcová
31.3.2017 07:40
Dnes je bohužel u nás velké množství neziskovek, které jsou napojeny na různé financování např. Sorosova nadace či Hate Free. V době kdy jsme zakládaly my tu naši se neziskovka zakládala s tím, měly zaměření na pomoc znevýhodněným lidem či jiný humanitární program. Proto se šmahem házejí do stejného pytle.
Zuzana Pivcová
30.3.2017 20:28
Mně to velmi prospělo, udělat si v téhle sféře trochu jasno, protože člověk má někdy tendenci z jednoho příkladu zobecňovat a zbytečně nedůvěřovat. Ale to už jsem napsala v nedávném příspěvku. Díky.
Jitka Hašková
30.3.2017 19:46
Hluboce se před vámi skláním a smekám. Sama jsem dělala pro neziskovku ve volném čase, mimo zaměstnání zdarma. je to práce, která se penězi nedá odměnit, jedině radostí těch, pro které pracujete.
Libuše Křapová
30.3.2017 16:09
Jarmilo, myslím, že tohle je velmi potřebný článek, díky za něj. Protože spousta z nás má v neziskovách s prominutím "binec", neví, oč se jedná. A plete si to s různými podvodníky, kteří s kasičkami obcházejí nádraží a podobně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA