Kukuřičné cigáro kouří domorodec v Barmě. FOTO: CK SEN
Žába, had či škorpion aneb co všechno se vaří ve světě
29. 8. 2020Žáby, hadi, škorpioni, kobylky, potkani, pavouci – to vše se může objevit jako vybraná pochoutka na talíři během cest po Asii a dalších kontinentech. Některé speciality jsou jen pro otrlé, na jiných si pochutnáte.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
29.8.2020 19:03
Všechna jídla vařená v rámci Evropy beru, tedy kromě anglického pudinku. V Asii už bych měla problém, nemám k jejich kuchyni kladný vztah kvůli jejich masitým pochoutkám z mokrých trhů. Pro mne je to nechutné.
Jan Bratan
28.2.2018 23:12
Nejlepší jídlo co jsem chutnal bylo na Sri Lance minuly rok. Mají nejlepší kuchyni podle mě - viz http://www.exotickapriroda.cz/blog/clanky/tajemstvi-srilanske-kuchyne-v-cem-je-vyjimecna - fakt jen doporučuju
Svatava Páleníková
23.3.2017 14:33
Asi bych všechno neokusila, ale řekla bych, že ta jídla jsou zdravější, než ta naše čeká, byť dobrá, kuchyně.
Jana Šenbergerová
20.3.2017 13:36
Vědomě jsem jedla jen hlemýždě a nutrii. Až po jídle jsem se dověděla, že jsem jedla žabí stehýnka, vránu, psa. Všechno mi chutnalo. Ale co se na talíři hýbe, to nemusím.
Květoslava HOUDKOVÁ
20.3.2017 09:25
V sobotu asi pojedu s mladými na "Festival chutí ze světa". Byli v lednu na Srí Lance, nedávno v Římě - tak -pod jejich velením- možná něco ochutnám? - ale pohnout se to nesmí!
Elena Valeriánová
19.3.2017 16:27
Ráda sleduji v televizi pořad S kuchařem kolem světa. Co ten, s odpuštěním, sežere to hlava nebere. Já ráda ochutnávám cizokrajná jídla, ale popisované delikatesy bych do sebe určitě nedostala. Ale jak se říká: jiný kraj, jiný mrav. Je pravda, že jsem nikdy nebyla v tak exotických zemích, nebyla jsem v Číně, ve Vietnamu, na Filipínách ... atd. Tam bych se asi velmi rychle stala vegetariánem. Když ukazují cizokrajná tržiště, tak mě fascinuje zelenina a ovoce. A je to vyřešené.
Marie Seitlová
19.3.2017 14:04
Já jezdím do světa poznávat, ale na talíři exotiku nemusím. V Číně si to známí dávali, ale já to odmítala.
Květoslava HOUDKOVÁ
19.3.2017 10:36
Ať svět - i zvědaví Češi - jedí co chtějí. Přes 70 r. jsem už "přežila" s českou stravou - tak ji budu jíst i nadále (hlavně, aby se lepšila kvalita). Občas - jen vidět - obrázky v TV je na zvracení!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA