Žába, had či škorpion aneb co všechno se vaří ve světě
Kukuřičné cigáro kouří domorodec v Barmě. FOTO: CK SEN

Žába, had či škorpion aneb co všechno se vaří ve světě

29. 8. 2020

Žáby, hadi, škorpioni, kobylky, potkani, pavouci – to vše se může objevit jako vybraná pochoutka na talíři během cest po Asii a dalších kontinentech. Některé speciality jsou jen pro otrlé, na jiných si pochutnáte.

cestování exotika
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danka Rotyková
Všechna jídla vařená v rámci Evropy beru, tedy kromě anglického pudinku. V Asii už bych měla problém, nemám k jejich kuchyni kladný vztah kvůli jejich masitým pochoutkám z mokrých trhů. Pro mne je to nechutné.
Margita Melegova
Nemusim mit vsechno co vidim, zustanu u nasi kuchyne.
Jan Bratan
Nejlepší jídlo co jsem chutnal bylo na Sri Lance minuly rok. Mají nejlepší kuchyni podle mě - viz http://www.exotickapriroda.cz/blog/clanky/tajemstvi-srilanske-kuchyne-v-cem-je-vyjimecna - fakt jen doporučuju
Svatava Páleníková
Asi bych všechno neokusila, ale řekla bych, že ta jídla jsou zdravější, než ta naše čeká, byť dobrá, kuchyně.
Jana Šenbergerová
Vědomě jsem jedla jen hlemýždě a nutrii. Až po jídle jsem se dověděla, že jsem jedla žabí stehýnka, vránu, psa. Všechno mi chutnalo. Ale co se na talíři hýbe, to nemusím.
Květoslava HOUDKOVÁ
V sobotu asi pojedu s mladými na "Festival chutí ze světa". Byli v lednu na Srí Lance, nedávno v Římě - tak -pod jejich velením- možná něco ochutnám? - ale pohnout se to nesmí!
Alena Tollarová
Žabí džus ... teda fakt nemusím mít všechno!
Elena Valeriánová
Ráda sleduji v televizi pořad S kuchařem kolem světa. Co ten, s odpuštěním, sežere to hlava nebere. Já ráda ochutnávám cizokrajná jídla, ale popisované delikatesy bych do sebe určitě nedostala. Ale jak se říká: jiný kraj, jiný mrav. Je pravda, že jsem nikdy nebyla v tak exotických zemích, nebyla jsem v Číně, ve Vietnamu, na Filipínách ... atd. Tam bych se asi velmi rychle stala vegetariánem. Když ukazují cizokrajná tržiště, tak mě fascinuje zelenina a ovoce. A je to vyřešené.
Marie Seitlová
Já jezdím do světa poznávat, ale na talíři exotiku nemusím. V Číně si to známí dávali, ale já to odmítala.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ať svět - i zvědaví Češi - jedí co chtějí. Přes 70 r. jsem už "přežila" s českou stravou - tak ji budu jíst i nadále (hlavně, aby se lepšila kvalita). Občas - jen vidět - obrázky v TV je na zvracení!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%