FOTO: autorka
Hrátky s češtinou - koniny
18. 3. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
18.3.2017 20:16
Tohle už je opravdu bomba aneb "majstrštyk", když jsem Ti to navrhla, netušila jsem, kolik se najde fakt i tzv. konin. Za zpracování máš můj skutečný obdiv.
Alena Tollarová
18.3.2017 19:26
Teda Helenko, to je fakt neskutečné. Koněberka jsem nikdy neslyšela. V Konětopech jsem byla vloni v létě za kamarádkou, která jinak bydlí v Kovanicích :-)
Naděžda Špásová
18.3.2017 18:47
Tedy, Helo, vzhledem k tomu, že jsi akční i v jiných směrech, než je čeština, lámu si hlavu, kde na to bereš čas. Ty jsi určitě na turbomotor, viď. Koníčci všeho druhu se ti taky provedli.
Helenka Vambleki
18.3.2017 17:53
A druhá pro Hanku R.: Jede šohaj z Vídňa, má koníčka šimla,
[: na něm retázečky, ej, ze samého stríbra. :]
To je Bože, to je, potěšení moje,
[: dyž ně můj koníček, ej, preskakuje oje. :]
Helenka Vambleki
18.3.2017 17:51
Pro Hanku R.
Lidová česká - Šohaju, šohaju
[:Šohaju, šohaju, vaši ťa hledajú,:]
[:že tvoje koníčky:]
[:obroku nemajú.:]
[:Nemajú, nemajú, nechť trošku počkajú,:]
[:šak já mosím čekat,:]
[:až ně na stůl dajú.:]
[:Mamičko, tatíčku, dajte jim obroku,:]
[:já jedu za jinú,:]
[:mám cestu dalekú.:]
[:Šohaju, šohaju, všeci ťa haňajú,:]
[:takej hany nemáš,:]
[:jakú ti dávajú.:]
Jarmila Komberec Jakubcová
18.3.2017 15:46
Helenko máš můj velký obdiv. Vlastně jsi ho už měla když jsi po prvé v Ředkovicích četla svou povídku.
Hana Rypáčková
18.3.2017 14:08
Jasně , že jsem odhadla od koho jsou Koniny .....To je tedy koňská....Písničky - vždy si je vymýšlíme , mě moc pomohou, ale dvě o šuhajích neznám.
Jana Šenbergerová
18.3.2017 13:53
Heli, tady na íčku jsi naprosto nedostižná jazykovědkyně. V tomto oboru možná i v celém vesmíru. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA