Když se léky mění v nebezpečí
Ilustrační foto: ingimage.com

Když se léky mění v nebezpečí

11. 3. 2017

Pilulka na vysoký tlak, další na snížení cholesterolu, další na spaní. K tomu pár tablet vitamínů a doplňků stravy. Běžná denní dávka. Počty léků a různých tablet, které do sebe Češi ládují, se rok od roku zvyšují.  Mnozí si tak ve snaze si pomoci paradoxně škodí.  

léky zdraví
Hodnocení:
(3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Komín
Článek se mi líbil. Zároveň plně souhlasím s komentářem pana Čepelky, protože mezi tím není rozpor. Je pravda, že s různými problémy si může hlava poradit sama, ale když už se stane, že si neporadí a navštívím lékaře tak je nesmysl dávat mu polovičaté informace, protože pak nemůžu čekat, že mi správně poradí. Léků se snažím brát co nejméně, ale když už na ně dojde, příbalový leták si přečtu vždy a nekombinuji léky podle vlastní úvahy. Když nepočítám kapky do očí tak beru dlouhodobě jen dva léky a nějaké vitamíny přírodního původu (výtažky z rostlin, žádné syntetické). Ostatní léky, které jsem dříve bral jsem po konzultaci s lékařem postupně vysadil.
Oldřich Čepelka
Článek se mi nelíbil, protože je mlčky postaven na předpokladu, že když nám není dobře, tak se má najít nějaká tělesná příčiny, udělá diagnóza (označením tělesného orgánu, který špatně pracuje nebo je poškozený) a podle toho se předepíše lék. Šťastní ti, kteří neberou žádné léky (já taky ne, chválím J. J.), protože vědí, že nemoc 1. je především v hlavě a ta hlava se s ní často dokáže vypořádat sama, 2. je spousta zdravých potravin a způsobu stravování, pohybu atd., které zabrání tomu, že nemoc přijde. Pak máte dostatečnou imunitu, což se docela hodí, když třeba nechcete dostat rakovinu ze stresu (což asi bývá nejčastěji). Tělo je "naprogramováno", aby zůstalo zdravé, je třeba jej poslouchat a žít v souladu s jeho požadavky (na bolest nikdy lék "proti bolesti", ale změnit se, atd.).
Zuzana Pivcová
Když tu čtu, že spotřebuje Čech průměrně ročně 29 krabiček léků na předpis, tak jsem šťastná, že k tomu vysokému průměru nepřispívám.
Marie Seitlová
Tento článek se mi líbí, je poučný. Lidé by si měli uvědomit, zda léky, které polykají jim neškodí. Kamarádka užívala 24 tabletek denně, zhrozila jsem se. Ona byla přesvědčená, že lékaři se o ni dobře starají. Já pravidelně neužívám žádné tablety.
Jitka Hašková
Moje kamarádka brala od mládí léky na vysoký krevní tlak, a když v 88 letech omdlela na výletě a odvezli ji do nemocnice, tak jí tam zjistili, že jí ty léky škodili a neměla je vůbec brát. Je vidět, že je hodně zdravá, že to tak dlouho vydržela, teď už je jí 90 let, stále vede zdravotní cvičení pro seniory. Já sama jsem zdravá, žádné léky pravidelně nepotřebuji a neberu, je mi 72 a mám stále svoje zuby a nepotřebuji klapačky. je to prima.
Jarmila Komberec Jakubcová
Před měsícem jsem byla na preventivní prohlídce u svého lékaře a když jsem se ptala zda bych také nemohla dostat nějaké tabletky odpověděl, že mi nic nemůže napsat z důvodu, že nemám žádné choroby.A tak je tomu každý rok.Zatímco moje kamarádky pojídají pilulky ve velkém já nic.Ráno piji džus z pomeranců, jablek a hrušek a i večer.Někdy si dávám ještě šťávu z citronů v období chřipek.Do lékárny si chodím kupovat jen kosmetiku, opalovací oleje a občas náplasti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%