Ilustrační foto: ingimage.com
Peníze a štěstí. Nakolik spolu souvisí?
10. 3. 2017Ta otázka je stará jako lidstvo samo. Jsou bohatí lidé šťastnější než ti chudí? Odpověď neexistuje, ale jisté je jedno: Čím jsme starší, tím je určité finanční zabezpečení důležitější.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
15.3.2017 09:53
Peníze a štěstí - souvisí úzce, bez peněz na zabezpečení nejzákladnějších jistot to nejde. To je ta první věc - být nezávislý a moci pomoci i druhým - už to je velké štěstí ! Štěstí je i nejniternější pocit člověka, kdy se momentálně daří zdraví, lásce, vztahům v rodině, nebo alespoň něčemu z pocitů, navozujících dobrou bezstarostnou náladu na chvilku, neboť štěstí je motýl - poletuje si sem a tam a náhodně usedne na chvilku . Motýlku přilétej prosím častěji !
Jarmila Komberec Jakubcová
15.3.2017 09:39
Jednou se ptal reportér Miloše Formana co pro něj znamená být bohatý a on odpověděl jediným slovem ..nezávislý...
Jarmila Komberec Jakubcová
15.3.2017 07:42
Moje kamarádka říká, že lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný. Já myslím, že pocit štěstí záleží na stavu duše, jaké si člověk vytvořil vztahy v rodině, zda má přátele a další.. Peníze potřebujeme k životu, prostě musíme platit nájem, jídlo a další potřeby. Prostě se bez nich neobejdeme i když navenek se tváříme, že žijeme z vzduchu a všem tvrdíme, že je nepotřebujeme. Bohužel opak je pravdou.
Marie Pudichová
15.3.2017 06:52
Podle mne štěstí a peníze spolu vůbec nesouvisí. Je to stav duše, jak píše Zdena. Jsou lidé bohatí a chudí. Šťastní mohou být jen ti, kteří umí odhalit krásu skrytou ve vztazích a v maličkostech. Ten kdo ji hledá v penězích, nikdy šťastný nebude, i kdyby měl konto sebetučnější. Spokojení snad, ale ne šťastní.
Zdenka Jírová
15.3.2017 05:57
Přikláním se k názoru, že peníze samy o sobě nevytvářejí pocit štěstí, ale ulehčují život od existenčních starostí. Např.nemohu zažívat pocit štěstí, když mi hrozí vystěhování z bytu na ulici, protože nemám na nájem. Ale zároveň nemohu pociťovat ani štěstí s milionovým kontem,když nemám, koho pozvat na kávu nebo komu sdělit či ukázat svoje bohatství, aby se těšil se mnou. Jistou peněžní rezervu by člověk měl mít v každém věku , pak se nemusí děsit, že bude bez pračky, až se rozbije. Ale je také dobré mít takové přátele, na které se mohu v případě potřeby obrátit a kteří mi vypomohou ať hmotně nebo jen radou či sdílením v kritické situaci, např. vážné nemoci. Největší štěstí je mít rodinu a dobré přátele. Mám přítelkyně, s kterými"kamarádím" už několik desítek let, s jednou dokonce od svých 5 let. Víme o sobě všechno, navštěvujeme se, voláme si a pomáháme si, Bez nich bych byla opravdu nešťastná.
Eva Krausová
11.3.2017 09:32
Žádné peníze nenahradí blízkého člověka, rodinu, přátele. To je štěstí, nebýt sám. Protože k čemu by byl milión člověku samotnému. Peníze usnadňují život, to ano, ale v nich tedy štěstí já nenacházím. Štěstí je, si ve zdraví moci vyjít do lesa a právě tam vidím na své fence Megince, jak je v okamžiku šťastná, tady a teď. Žijeme ale v konzumním světě a když slyším mladé maminky, jak říkají, že jejich děti chtějí jen značkové boty, oblěčení, je mi z nich smutno... Dříve lidé žili v chudobě a přesto myslím byli daleko šťastnější, než v dnešním světě.
Věra Lišková
11.3.2017 07:59
Kdysi prohlásila moje babička" Dokud můžu pracovat, budu šťastná." Myslela tím práci ve svém malém hospodářství. Tenkrát jsem jí nechápala, vždyť lenošit celý den , mi nepřipadalo tak špatné. Až ve stáří vím, jak to myslela.
10.3.2017 17:41
Jsem vdova finančně nestrádám,šťastná nejsem.Žiji sama ve vlastním bytě, bez přátel,děti daleko.Vrátila jsem se do rodného města po 30 letech abych pečovala o maminku.Peníze ani majetek nenahradí blízkost někoho na povídání,pocházky,výlety.
Jana Šenbergerová
10.3.2017 14:40
Tak si tu přemýšlím, čím se liší štěstí od spokojenosti. Pro mě asi ničím. Jsem-li spokojená, jsem šťastná, a to dokonce i tehdy, když jsem na tom nebyla zrovna nejlíp s penězi. Znám člověka, který je šťastný, že má dost peněz, ale spokojený není ani náhodou. Možná není ani šťastný ... Fakt je to, že mně stačí ke štěstí míň než málo. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA