Únorové povídání
FOTO: autorka

Únorové povídání

16. 2. 2017
vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Paní Alenko, moc děkuji za Vaše přání mému bratrovi - zdraví a pohoda je v životě určitě to nejdůležitější a to v každém věku...
Alena Tollarová
Paní Marie, přeji Vašemu bratrovi hodně zdraví a pohody do dalších let.
Soňa Prachfeldová
Moc se mi Vaše povídání líbí, čiší z něho krásné vzpomímnky na dobu nikoliv lehkou, ale přesto pěknou, připadá mi , že lidé měli k sobě blíž, více si rozumněli a dokázali si pomoct. naši potomci už tak idylické vzpomínky na dobu předešlé generace mít nebudou. Jsme samý spěch , práce a technika a lidé už k sobě mají mnohem dál. Kdysi ten chudý život na vymoženosti doby,. byl vlastně bohatší. A výzkumy - lidé se tím dodnes až tak nezabývají. Čekají obyčejně, že to za ně udělá jiný a pak se diví, cože se to za jejich humny děje. A když se protestuje, přesto příslušné úřady vydají rozhodnutí ke stavbě, bez ohledu na lidi a krajinu.
Marie Ženatová
Milá Zuzanko, děkuji moc za Váš názor... To víte - starostové obcí s budováním souhlasili, protože by obdrželi nějaké finance, ale většina obyvatel obcí pochopitelně ne. Ovšem slyšela jsem i od několika starousedlíků, kteří pracovali někde poblíž v uranových dolech a už byli v důchodu, že tam občas do těch prostor musí zajít a tam načerpají pro sebe na delší dobu přímo "vzduchovou drogu k dalšímu životu..." V jednom z minulých článků - Sněhové vzpomínky jsem psala také o kruté zimě v padesátých letech, ale to bylo o tom, jak jsme s tatínkem dřevěným velikým pluhem s końmi prohrnovali silnici... Tuto vzpmínku na cestu v zimě sáněmi pro porodní babičku jsem napsala proto, že můj tehdy narozený bratr se v těchto dnech dožil 65 let. Víte možná by se mnohým zdálo jak jsem se měla v dětství dobře, byla jsem nejstarší dítě na hospodářství s 18 ha půdy, takže jsem okusila velikou dřinu od nejútlejšího dětství a i když si mne rodiče často ze školy nechávali na polní práce doma, tak jsem ve škole patřila mezi nejlepší, ovšem po dokončení základní docházky jsem se za "trest - že jsme měli mnoho polí, které přešly do JZD" dostala jen na zemědělskou učńovskou školu a ne na svoji vysněnou...
Zuzana Pivcová
Postoj obyvatel k úložišti jaderného odpadu? To je tedy dílo. Jakpak asi lidé odpovídali? Trochu mi to připomíná výstavbu jaderné elektrárny Temelín v bezprostřední blízkosti mého někdejšího bydliště. Jenže to bylo ještě za bývalého režimu a tam si nikdo moc nedovolil mluvit proti. No, a nakonec si lidé zvykli, zůstali v tom kraji a jsou spokojeni. A kupodivu se tam mají také dobře, výstavba, komunikace, zásobování, vše díky elektrárně hodně pokročilo. Moc se mi líbí ale ta vzpomínka na dětství, jako už v nějakém předchozím článku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%