FOTO: autorka
I velký pes má stres
6. 2. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
7.2.2017 15:45
Grimme, jsi fešák a naší Tašjence /labradorce/ by ses líbil. Zdravím Tvoji paničku.
Hana Rypáčková
7.2.2017 10:14
To bude možná ono, konzultuji vše vždy s kynologem u nás , chová ovčáky a oni si vytváření stádo z lidí , psů, různých zvířat a právě se jim necítí rovnocenní, ale shánějí je do houfu a obíhají je se štěkotem.. Říká, že je škoda pracovního psa k tomu účelu nevyužít, asi to vážně potřebuje ...Prý se osvědčili i jako ostraha na stavbě- takhle zadrží zloděje - seženou je do houfu, obíhají je se štěkotem . Má karpatského ovčáka a na louku s ním nechodí mezi malá plemena...Je to ostrý pes.
Naděžda Špásová
7.2.2017 09:59
Evo, Grimm je nádherný pes. Já bych se tím tak moc netrápila. Hlavně, že nenapadá lidi a na cvičák bych zapomněla. Máme doma dva pejsky. Jsou to gaučáci a Grimmovi by byli tak ke kolenům. Jsou to dva čivaváci, ale nedali bychom je za nic na světě. Umí základní pokyny a jsou celkem poslušní, i když blafouni.
Soňa Prachfeldová
7.2.2017 09:06
Paní Evo, choďáci jsou úžasní psi, oni potřebují citlivé zacházení. Měla jsem fenku a ta nesnášela , aby ji někdo nutil ke kousání. Mám ji navždy v srdci o k zářijovým narozeninám jsem dostala fenečku, je jí 7 měsíců a také jsem na ni zvědavá, jak bude reagovat ve psím kolektivu. Proto jsem se přihlásila na květnový výcvik pouze choďáků v Brozanech nad Ohří. Nevím, odkud jste, ale třeba by stálo zato se tam podívat. A je také hodně uštěkaná, patří k pasteveckým plemenům a asi by nejraději sháněli ovce dohromady. Mají v sobě úžasnou energii. Na běžný cvičák bych s ní asi nechodila, Hodně zdaru a trpělivosti přeji.
Zdenka Jírová
6.2.2017 22:20
Grimm je nádherný pes a souhlasím s Vámi, že někteří "cvičitelé" jsou spíš psí teroristi. Já sama nemám psa, jsem "kočkařka", ale moje dcera se celý život psy zabývá, chová je řadu let a dokonce kinologii přednáší na vysoké škole. Mám k pejskům vřelý vztah.
Eva Mužíková
6.2.2017 21:29
Paní Evo, v Hradci Králové mám krom syna celou moji rodinu,, tak to nějak vymyslíme. Chystám se
tam na jaře na pár dnů . Tady u nás je samozřejmě nádherně a hlavně spousta možností k volnému pohybu psů. Mám radost z Vaší reakce. Další komunikaci bych doporučovala přenést třeba na profil.
Eva Komínová
6.2.2017 20:18
Paní Evo M., vaše nabídka mě moc potěšila, až dojala, a moc si toho vážím. Říkali jsme si s manželem, že by možná stálo za to si udělat výlet k vám do Liberce. Není to zas tak daleko od nás. Spíš třeba někdy na jaře nebo v létě, ještě si to promyslíme. Je pravdou, že občas pozorujeme, že někteří pejsci Grimmovi jsou sympatičtí a třeba by si s nimi i hrál. To když jsme na zahradě a honí se podle plotu.Jde opravdu o to zbavit ho té nedůvěry a bloku, který mu v tom brání. Než si přinesl tu špatnou zkušenost ze cvičáku, byl důvěřivý a přátelský. A dodnes žádného psa nenapadl. Když se někdy stane, že ho nemám na vodítku a neočekávaně se setká se psem, jen ho obíhá kolem a štěká, aniž by ublížil. Naneštěstí to vypadá docela hrozivě , takže většina páníčků si myslí, že je to útok a podle toho se i chovají. Pes je agresor a jeho paní naprostá blbka. Ale v poslední době se mi stále víc daří ho ukonejšit, takže nejspíš jsme na dobré cestě
Eva Mužíková
6.2.2017 19:18
Paní Evo, ani nevíte jak ráda bych Vašemu nádhernému Grimmovi a tak i Vám pomohla. Jsem si díky mnohým a mnohým zkušenostem jista, že Bertíka by bezproblémově přijal. On má v sobě totiž něco, co ani já nechápu. Na cvičáku byl používán na př.: k resocializaci prblémových, nedůvěřivých i agresivních psů. Nikdy nezklamal, majitelé těchto pejsků nevěřili, jaký zvrat u jejich chlupáče nastal. S tímto se běžně setkávám i zde na sídlišti, jsou zde i dva pejsci, kteří nesnesou nikoho jiného, než Bertíka.Je až úsměvné, jak jej z dálky vítají. Metody výcvikáře Vámi popisované nechápu a odsuzuji.
Hana Rypáčková
6.2.2017 18:06
Desenský je můj člověk...Cvičák jsme s našimi pudlíky vynechali. Nemám víc zkušeností, jen s nimi a se psy rodiny a přátel . Základní poslušnost, přivolání a nesmíš, zůstaň a hlavně dost pohybu mezi ostatními psy. Stejně jsou mezi štěňaty rozdíly statečnosti, jako mezi lidmi. Já se velkých psů nebojím a vím, že když se bavím s paničkou a páníčkem, psi se vždy spolu očuchají a jsou také v klidu i přes rozdílnou velikost. Grim je fešák....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA