I velký pes má stres
FOTO: autorka

I velký pes má stres

6. 2. 2017
domácí mazlíčci
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Grimme, jsi fešák a naší Tašjence /labradorce/ by ses líbil. Zdravím Tvoji paničku.
Hana Rypáčková
To bude možná ono, konzultuji vše vždy s kynologem u nás , chová ovčáky a oni si vytváření stádo z lidí , psů, různých zvířat a právě se jim necítí rovnocenní, ale shánějí je do houfu a obíhají je se štěkotem.. Říká, že je škoda pracovního psa k tomu účelu nevyužít, asi to vážně potřebuje ...Prý se osvědčili i jako ostraha na stavbě- takhle zadrží zloděje - seženou je do houfu, obíhají je se štěkotem . Má karpatského ovčáka a na louku s ním nechodí mezi malá plemena...Je to ostrý pes.
Naděžda Špásová
PS. Krásné fotky.
Naděžda Špásová
Evo, Grimm je nádherný pes. Já bych se tím tak moc netrápila. Hlavně, že nenapadá lidi a na cvičák bych zapomněla. Máme doma dva pejsky. Jsou to gaučáci a Grimmovi by byli tak ke kolenům. Jsou to dva čivaváci, ale nedali bychom je za nic na světě. Umí základní pokyny a jsou celkem poslušní, i když blafouni.
Soňa Prachfeldová
Paní Evo, choďáci jsou úžasní psi, oni potřebují citlivé zacházení. Měla jsem fenku a ta nesnášela , aby ji někdo nutil ke kousání. Mám ji navždy v srdci o k zářijovým narozeninám jsem dostala fenečku, je jí 7 měsíců a také jsem na ni zvědavá, jak bude reagovat ve psím kolektivu. Proto jsem se přihlásila na květnový výcvik pouze choďáků v Brozanech nad Ohří. Nevím, odkud jste, ale třeba by stálo zato se tam podívat. A je také hodně uštěkaná, patří k pasteveckým plemenům a asi by nejraději sháněli ovce dohromady. Mají v sobě úžasnou energii. Na běžný cvičák bych s ní asi nechodila, Hodně zdaru a trpělivosti přeji.
Zdenka Jírová
Grimm je nádherný pes a souhlasím s Vámi, že někteří "cvičitelé" jsou spíš psí teroristi. Já sama nemám psa, jsem "kočkařka", ale moje dcera se celý život psy zabývá, chová je řadu let a dokonce kinologii přednáší na vysoké škole. Mám k pejskům vřelý vztah.
Eva Mužíková
Paní Evo, v Hradci Králové mám krom syna celou moji rodinu,, tak to nějak vymyslíme. Chystám se tam na jaře na pár dnů . Tady u nás je samozřejmě nádherně a hlavně spousta možností k volnému pohybu psů. Mám radost z Vaší reakce. Další komunikaci bych doporučovala přenést třeba na profil.
Eva Komínová
Paní Evo M., vaše nabídka mě moc potěšila, až dojala, a moc si toho vážím. Říkali jsme si s manželem, že by možná stálo za to si udělat výlet k vám do Liberce. Není to zas tak daleko od nás. Spíš třeba někdy na jaře nebo v létě, ještě si to promyslíme. Je pravdou, že občas pozorujeme, že někteří pejsci Grimmovi jsou sympatičtí a třeba by si s nimi i hrál. To když jsme na zahradě a honí se podle plotu.Jde opravdu o to zbavit ho té nedůvěry a bloku, který mu v tom brání. Než si přinesl tu špatnou zkušenost ze cvičáku, byl důvěřivý a přátelský. A dodnes žádného psa nenapadl. Když se někdy stane, že ho nemám na vodítku a neočekávaně se setká se psem, jen ho obíhá kolem a štěká, aniž by ublížil. Naneštěstí to vypadá docela hrozivě , takže většina páníčků si myslí, že je to útok a podle toho se i chovají. Pes je agresor a jeho paní naprostá blbka. Ale v poslední době se mi stále víc daří ho ukonejšit, takže nejspíš jsme na dobré cestě
Eva Mužíková
Paní Evo, ani nevíte jak ráda bych Vašemu nádhernému Grimmovi a tak i Vám pomohla. Jsem si díky mnohým a mnohým zkušenostem jista, že Bertíka by bezproblémově přijal. On má v sobě totiž něco, co ani já nechápu. Na cvičáku byl používán na př.: k resocializaci prblémových, nedůvěřivých i agresivních psů. Nikdy nezklamal, majitelé těchto pejsků nevěřili, jaký zvrat u jejich chlupáče nastal. S tímto se běžně setkávám i zde na sídlišti, jsou zde i dva pejsci, kteří nesnesou nikoho jiného, než Bertíka.Je až úsměvné, jak jej z dálky vítají. Metody výcvikáře Vámi popisované nechápu a odsuzuji.
Hana Rypáčková
Desenský je můj člověk...Cvičák jsme s našimi pudlíky vynechali. Nemám víc zkušeností, jen s nimi a se psy rodiny a přátel . Základní poslušnost, přivolání a nesmíš, zůstaň a hlavně dost pohybu mezi ostatními psy. Stejně jsou mezi štěňaty rozdíly statečnosti, jako mezi lidmi. Já se velkých psů nebojím a vím, že když se bavím s paničkou a páníčkem, psi se vždy spolu očuchají a jsou také v klidu i přes rozdílnou velikost. Grim je fešák....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%