Má vzpomínka je duchna
Ilustrační foto: pixabay.com

Má vzpomínka je duchna

1. 2. 2017
vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Jako každý v našem věku, spal v dětství pod duchnou. Neměla jsem to moc ráda byla dost těžká a neforemná. Pár jsem jich dostala, tak jsem z nich nechala ušít péřovky. Ale dcera pod peřinou ještě dlouho spala i v paneláku. Vzpomínky jsou vzpomínky, ty nám naštěstí nikdo nevezme a ty vaše jsou moc hezké. Použila jsem pro duchnu stejný výraz, jako Ivana K., protože jsme to taky tak říkali.
Eva Mužíková
Krásné vzpomínky. Tu ťěžkou vlhkou duchnu, o které píše Zuzka vidím jako dnes. Nežli se zahřála, vlezla jsem si pod ní celá a snažila se prostor alespoň trochu zadýchat....
Helena Votíková
Krásné vzpomínání Vždycky, když jsem k babičce přišla, musela jsem do těch duchen hupnout. Jó, to pak bylo veselo.... :-)
Věra Lišková
Zajímavé počteníčko. Duchny u babičky a moc krásné spaní. Nejvíc je mi líto polštářů, plněných prachovým peřím, byly pod hlavou tak příjemné, lepší než dnešní s umělou náplní. A praní ložního prádla byla dřív časově náročná dřina, to se s dnešním pohodlím automat. praček nedá srovnávat.
Zuzana Pivcová
U nás v Týně byla v mnohdy nevytopeném pokoji taková zima, že ani duchna nepomohla, spíš se mi zdála vlhká a těžká a bez nahřáté cihly v nohou postele jsem se neobešla. Peřiny už nemáme ani na chalupě. Zato mám ale dnes péřový prošívaný kabát. Opravdu hřeje víc než ten s nějakou umělinou. Ale ten předchozí, který byl dokonce dost drahý, byl pověstný tím, že mi z něj neustále lezlo ven peří, brkem napřed, takže jsem se ani nemusela představovat, k jakému živočišnému druhu patřím. :-))) Vám díky za moc hezké poetické vyprávění.
Hana Rypáčková
Hezké . Vzpomínám, jak jsem duchnu vždy vykopávala a peří nahnala do nohou, když jsem byla dítě , aby nebyla duchna tak těžká.....Jednu jsem měla na chatě a zlikvidovala jsem ji na sedák - nacpala ji celou do povlaku a Venda má super posezení...
Karel Kafka
Taky byly,taky na ně rád vzpomínám,taky šel "kouř" od pusy,i okna v ložnici bývala zamrzlá. K.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%