Ilustrační foto: ingimage.com
Život se zvířetem ve vyšším věku
5. 2. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Baloušková
6.2.2017 17:05
Moje kamarádka Dáša zůstala v 60 letech, po smrti manžela, sama se psem. Byl to vždy problém jít večer na koncert, do kina, do divadla, večer do restaurace. Pes prý za tmy o samotě štěkal a vyl, sousedi byli pak hodně nevrlí. Na výlet mohla jen na pár hodin, na dovolené na týden, jen pokud dcera psa mohla obstarat. Lázně žádné, při nemoci venčení i za vysoké horečky. Myslím, že pes je pro singl člověka docela přítěží, musí mu obětovat hodně času a odepřít si svoje koníčky. I když pes dává člověku bezmeznou lásku, které se mu od lidí nedostává. Ve vyšším věku by si lidé domácí zvíře neměli pořizovat, pokud není někdo, koho dobře zná a kdo by se o něj postaral v případě, že jejich pán už nebude moci. Za mlada jsme měli andulky, křečky a morčata, pro děti je dobré, když se musí o něco starat. Pokud ta péče nakonec stejně nezůstane na rodičích. Dnes bych se o jakékoliv zvířátko nebyla schopná ani ochotná postarat.
Jarmila Komberec Jakubcová
6.2.2017 17:02
V mládí jsem měla malého pejska, nyní již mám třetí generaci kočenek. Vždy se řídí slovy : Stáváš se navždy zodpovědným za to co k sobě připoutáš". Slova Malého prince od Antoine de Saint Exupéry by si měl pamatovat každý kdo si pořídí k sobě malého zvířecího tvorečka, ať je to pejsek, kočička či ptáček.
Helenka Vambleki
6.2.2017 16:30
Mám ráda zvířátka a proto si je nepořizuju - při mém rozlítaném způsobu života bych o ně nemohla na 100% pečovat
Zuzana Pivcová
5.2.2017 20:25
Jako vše v pokročilejším věku, i toto je velmi individuální. Záleží na povaze, na vitalitě a na životních podmínkách chovatele domácího mazlíčka. Opravdu bych se nebála pořídit si i v tomto věku šěně (viz třeba Soňa). Ale pro všechny případy bych měla tuto skutečnost mít tak ošetřenou, aby se měl zvířete kdo ujmout, pokud by se se mnou něco stalo. To je pak velmi smutné, když policie otevře byt a najde tam opuštěná zvířata.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA