FOTO: autorka
Mezinárodní den památky obětí holocaustu
26. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Hudeček
28.1.2017 11:19
V době mé nemoci jsem měl možnost přečíst si knihu Stanislava Motla- Ozvěny lidické noci. Ty krutosti si dnes už nikdo (kromě těch co to zažili) nedovede představit. O to více je nepochopitelné, že Havel a Herman se Němcům omluvili! Děkuji, že jste připomněla tento den.
Jarmila Komberec Jakubcová
27.1.2017 12:55
Děkuji všem za to, že věnují vzpomínku na umučené ve vyhlazovacích koncentračních táborech.
Zdenka Jírová
27.1.2017 01:00
V mládí jsem se učila německy u soukromé učitelky. Byla to německá Židovka, která přežila Terezín, její manžel ne. Vyprávěla mi, jak to v Terezíně chodilo a ještě dnes mě z toho mrazí. Přinesla si z vězení vážné zdravotní následky včetně neplodnosti. Byla to moc milá paní. Proto vždy, když slyším nějaké "odborníky" mluvit o utrpení lidí v koncentrácích a to nejen Židů, je mi z toho nevolno. Kam někdo až může zajít!
Květoslava HOUDKOVÁ
26.1.2017 11:50
Takový hrůzný výsledek je, když se vlády ujme "nadřazený magor" - to by se opravdu zapomenout nemělo !
Zuzana Pivcová
26.1.2017 10:54
Znám bohužel takový dokument, kde Vůdce při "oprávněném útoku" na SSSR označuje Židy za dějinné původce všeho zla. A také jsem měla tu "čest" setkat se v archivu se zastánci tvrzení, že počet obětí holoucaustu je nadsazené číslo a že v Osvětimi nebyly plynové komory. No, ona už svého času tvrdila v rozhovoru s naším zpravodajem i Lina Heydrichová, jaký byl idylický život v Panenských Břežanech a že netušila, co se děje v Protektorátu. Jenže v dokumentaci je její žádost o přidělení židovských vězňů na údržbu zámku a přidělení nábytku z majetku zabaveného Židům před deportací. Takže dobře věděla.
Elena Valeriánová
26.1.2017 10:13
Jarmilko, při čtení Tvého článku mě zamrazilo. Tato historie - pořád by měla být živá a bolestná pro všechny lidi bez rozdílu víry a životního postoje, přesvědčení - je hanbou celé Evropy a také a to hlavně velikášského Německa. Dělím lidi na slušné a poctivé a ty darebáky, bez rozdílu jakou mají národnostní příslušnost. Židovský národ je pro mě trochu exotický, má své hluboké kořeny a toho si vážím. Děkuji za připomínku. I já si zítra připomenu utrpení obětí holocaustu.
Libuše Křapová
26.1.2017 08:19
Co říct? Byla to těžká doba. Můžeme jen doufat, že nic podobného nevrátí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA