Ilustrační foto: pixabay.com
Valentinský svátek - slavit, či neslavit?
12. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
14.1.2017 10:56
Přiznejme si, že jakýkoliv svátek se dá zkomerciovat. Právě proběhlé Vánoce se Silvestrem, nadcházející Valentýn. A korunu tomu nasadil minulý režim s MDŽ, Dožínkami nebo Dnem horníků. Pokud se ale budeme umět vžít do role obchodníků, taky využijeme kdeco k odbytu. Naštěstí máme právo volby oslavit si svátek takový, který uznáváme, a ostatní přejít bez povšimnutí.
Růžena Marková
14.1.2017 09:43
Je mi v podstatě jedno, jestli někdo slaví sv. Valentýna. Je mi spíš smutno, že se chytáme cizích zvyků a na naše České zapomínáme. V Českých zemích byl odjakživa patronem zamilovaných sv. Antonín.
Zdenka Jírová
14.1.2017 00:45
Mně se víc líbí Prvomájové líbání pod rozkvetlou třešní než svátek s komerčním podtextem. Nevadí mi ale, že si jej mladí osvojili a prokazují si navzájem, že na sebe myslí. A tu pusu si mohou dát i na 1. máje.
Jarmila Komberec Jakubcová
13.1.2017 08:29
Děkuji všem za názory, ani já jsem dříve nebyla tímto importovaným svátkem nadšena, ale dnes to beru jak jde život.
Jan Krones
12.1.2017 20:41
Jsou období v životě, kdy je každá příležitost ke slavení vítána. No, a pak jsou období, kdy je každá oslava na víceméně obtíž…
Alena Tollarová
12.1.2017 19:31
Sv. Valentýn mě nijak nebere, spíš naopak. Největšší příležitostí, jak zvýšit tržby, byl pro obchodníky a já nestačím žasnout, co všechno se dá na sv. Valentýna napasovat. Ale to se netýká jen Valentýna. A když se to někomu líbí, tak proč ne?
Jana Šenbergerová
12.1.2017 19:27
Je dobře, že to není nic povinného a každý může dát přednost tomu, co je mu milejší. Pro mě je každý den prožitý s milovaným a milujícím partnerem svátkem. Drobné radosti si dopřáváme vzájemně po celý rok, tak proč ne i na Valentýna i na Prvního máje?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA