FOTO: pinterest.com
Žena jako inspirace: Eva Jiřičná
9. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danuše D'Engeli
17.12.2018 21:56
To jsem ani nevěděla , ža paní Jiřičná je ze Zlína. Tak to budou skvosty jeden za druhým. Moc Vám to přeji.
Danuše D'Engeli
13.12.2018 21:47
Paní Eva jiřičná je pro mne velkou osobností, nejsem znalá celého jejího života ani skvostů, které vytvořila, ale když jsem pracovala na Pražském hradě, její nádherný "skleník" z roku 1999 V Královské zahradě Pražského hradu mne naprosto uchvátil. Musí to být nesmírně nadaná žena, Paní architektka. Děkuji.
Emilián Vaněk
16.1.2017 08:13
Další z nevšedních osobností našeho života,jakékoliv setkání,však jen zprostředkované obrazovkou " Na plovárně " atd či tiskem je pro mne zážitek. Pracoval jsem profesně se třemi architekty,práce s dvěma budějovickými byla radost,opak byl s pražským ing,arch.Vávrou st. na profesním úkolu generální rekonstrukce historické budovy Jihočeského divadla v Českých Budějovicích.My dva jsme se v dobrém nesetkali,škoda mohla to být moc dobrá spolupráce - jen by nesměl být tak samolibý.M
noho z toho,na co byl upozorňován,že to není dobré - se nyní po létech, za velké peníze předělává.Pokud umí dobrý architekt naslouchat uživatelům a zadavatelům ,pak vznikne dílo jedna radost.To je jistě,pevně tomu věřím i případ ing. arch.Evy Jiřičné. Je to jedna velká radost číst o člověku tolik pozitivního,potřebného pro dnešní dny
Anna Čípová
11.1.2017 17:21
Při každé návštěvě Zlína si uvědomím, jak výraznou stopu zanechala ve svém rodném městě. Dáma, která umí.
Hana Lancová
10.1.2017 11:31
Jsem pyšná na to, že se vrací do svého rodného Zlína a díky spolupráci s městem i Univerzitou Tomáše Bati zde dostala možnost postavit několik unikátních staveb: Rektorát UTB, kongresové centrum - sídlo filharnonie B. Martinů. V současnosti se realizují další budovy pro UTB. (3. a 5. fotografie je z atria rektorátu UTB.) A je to opravdu dáma každým coulem. :-)))
Hana Rypáčková
10.1.2017 09:37
Mám ji moc ráda a obdivuji ji už dlouho. její výrok: Myslím, že jsem přinutila některé lidi mít radost z práce, a když něco děláte rád, děláte to dobře.
Eva Balúchová
10.1.2017 09:03
Moc mě potěšil článek o Evě Jiřičné.Na U3V jsme měli téma Kouzelná geometrie a tam máme odstavec:Pomocí skleněných tabulí různých n-úhelníkových tvarů můžeme vytvořit krásné klenby i zajímavé plochy.Důkazem je např.skleník Evy Jiřičné v Královské zahradě na našem Pražském hradě.Od té doby Královská zahrada a skleník mám na svém seznamu míst,které bych chtěla v Praze navštívit.
Miroslava Jachimová
10.1.2017 07:39
Život Evy Jiřičné dlouho sleduji a po všech stránkách ji obdivuji - jak se dokázala ve světě prosadit jako architekt a je to i (přes svůj věk) krásná žena. Když mi moje neuroložka řekla, že jí ji připomínám, tak jsem se "nafoukla", i když mě srovnávala se starší ženou. Chtěla bych mít alespoň zlomek jejích kvalit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA