Ilustrační foto: pixabay.com
Dávný ráj
27. 12. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Novotná
27.12.2016 13:13
Všem moc děkuji za pochvalu. Když jsem článek zveřejnila, tak jsem si uvědomila, co jsem tam ještě nenapsala, ale doplnit už to nejde. Jsem ráda, že jsem Vám některým připomenula krásné chvíle v životě
Zdenka Jírová
27.12.2016 12:39
Krásné vzpomínky na dětství, takové máme skoro všichni a je mi líto těch, kteří je z nějakého důvodu nemohou mít.
Jaroslava Handlová
27.12.2016 11:46
Vzpomínky na hezké dětství s oběma rodiči mne také nejvíce hřejí v období vánoc. Ale když v necelých mých šestnácti letech předčasně zemřel otec, také se mnohé změnilo. Vzpomínám však s úctou a nyní po mnoha letech se mi vše hezké také vybavuje mnohem intenzivněji. Hano, některé odstavce mi velmi připomínají i tehdejší dění u nás doma. Pěkné vzpomínky jsou štěstím, které nám nikdo nevezme.
Marie Ženatová
27.12.2016 11:41
Moc hezké vzpomínky na dětství, velmi mne zaujal popis Vaší kuchyně v dětství, totiž takový sporák v mém dětství měli i moji rodiče - kamenec - tu vpuštěnou nádobu vedle trouby na ohřívání vody - byla stále teplá voda, když dům rodičů v roce 1971 vyhořel, tak už pak byl sporák jiný. Maminku jsem měla až do svých 65 let, ale stejně i když už je to 5 let na ni vzpomínám často a moc ráda bych si s ní zase povídala - ale už to jde jen a jen na tom hřbitově...
Hana Rypáčková
27.12.2016 10:09
To je hezké. Vždycky mě vzpomínání nakazí a vzpomínám taky. Dárečky - medvěd, pokojíček a divadélko, co nám tatínek vyrobil. Jen jsem měla to štěstí, že jsem měla rodiče až do jejich vysokého stáří. Ty korálkové ozdoby a ptáčky s ocáskem ještě mám a dávám je na hrob rodičů do smrkových větviček. Kupodivu je tam po svátcích zase najdu... Ale hodně jsem jich rozdala dětem .
Jsi Hanko hodně bohatá. To každý nemá takový dar. Šťastné dětství.
Zuzana Pivcová
27.12.2016 10:04
jakmile rodina přijde o některého člena, vždy se to asi nejvíc projeví o vánocích. Děti ještě víc než smrt vnímají smutek toho rodiče, který truchlí. Vím, jak jsem se snažila maminku nějak rozveselit, a ono to nešlo. Tvé vyprávění, Hanko, je kouzelné. Kromě vylíčení zážitků a pocitů mě fascinuje i ten detailní popis vašeho bytu, jak scénář na výstavu retro. To já už bych si dnes tak přesně nevzpomněla.
Naděžda Špásová
27.12.2016 09:46
Hanko, vzpomínky na dětství, ať bylo jakékoliv, se nám vybaví až v dospělosti. Pokud bylo dětství hezké a spokojené, jsou o to milejší a hlavně vám je nikdo nevezme.
Lidmila Nejedlá
27.12.2016 09:18
Hanko, moc hezky vyprávíš o vánocích Tvého dětství. Je dobře, že máš tak hezké vzpomínky, jsou součástí našeho seniorského života. Je hezké vzpomínat i snít.
Alena Tollarová
27.12.2016 09:12
Hano, to je moc krásné povídání o šťastném dětství, bohužel se smutným závěrem. Já jsem první vánoce bez tatínka měla v 8 letech, to by také bylo na dlouhý příběh ... Korálkové ozdobičky jsme také měli, housličky, ptáčka v kleci a jiné. Odvál je čas a mě mrzí, že už je nemám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA