Ilustrační foto: ingimage.com
Co bude po smrti? Rozhodnutí je na nás
19. 7. 2020Chci, aby mě lékaři udržovali na přístrojích co nejdéle? Chci darovat darovat své orgány? Chci pohřeb nebo ne? Někdo má v odpovědích na tyto otázky jasno. Někdo si je odmítá byť jen připustit. Co je lepší cesta?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
21.7.2020 21:47
Nepoznala jsem hned, že to je starý článek, pak jsem našla svůj výrok. To jsem byla ještě tralala. Za rok mu umřel manžel. Děti nezklamaly a staraly se. Ví, že chci rozptýlit a věřím jim.
Soňa Prachfeldová
21.7.2020 09:12
Také jsem si dnes ráno poslechla zmiňovanou přednášku. Knihy i na toto téma mám ve své knihovně. Neustále poznává ten, kdo chce.
Jana Šenbergerová
20.7.2020 19:44
Tak jsem si konečně udělala čas a poslechla si přednášku, na kterou níže upozornila paní Pravečková. Autor se s jejím obsahem popasoval velmi elegantně. Až na pár nepodstatných drobností se vším plně souhlasím. Škoda, že tak málo lidí má zájem dojít k poznání, kým skutečně jsme, co tu děláme a proč jsme, jací jsme.
Jitka Caklová
19.7.2020 21:21
Jano s tou vodou je to trefné přirovnání, vždyť tvoří u dospělých 55-60 % tělesné hmotnosti hmotnosti :-)
Jana Šenbergerová
19.7.2020 20:41
Ať se nám to líbí, nebo ne, kácí se v našem lese a třísky lítají. Odcházejí nejen starší než my, ale často i v našem věku nebo mladší. Je to jako s vodou. Některá se povaluje líně po krajině, třeba v rybníčku, jiná teče prudce hned od pramene k moři. Některá se vypařuje pomalu, jiná frnkne jako pára z hrnce. Neustálý koloběh, jen se mění skupenství. :-)
Myslím, že žádná doba k přemítání o životě a smrti není nevhodná. Pořád jde přece o Život.
Jitka Caklová
19.7.2020 16:09
Ještěže, článek k znovuuvedení vyšel tentokrát na červenec, kdy kytky nejsou tak drahý. Jak jsem se rozhodla na svět přijít, tak se rozhodnu i odejít a bude mi jedno, co s tělem, které mi bylo půjčeno na pouť tímto současným životem, udělají. Stejně to budu z "druhého břehu" vidět úplně jinak.
František Pašingr
8.3.2018 13:41
To: Libor Farský. Než cestovat do Belgie je snazší trochu pohnout prstem.
Dagmar Pravečková
4.12.2016 16:27
Pro všechny, kdo berou smrt jako součást života přikládám velmi zajímavou přednášku s názvem: Smrtí život nekončí: https://www.youtube.com/watch?v=_0kntiD1H_Q
Libor Farský
4.12.2016 16:09
Nepodařilo se mi zjistit, jestli v zemích, kde je legální eutanazie, existuje tato možnost rovněž legálně i pro cizince, tedy třeba v Belgii pro Čechy.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.12.2016 07:25
Mám hodné děti a tak jsem si (možná dle názoru jiných) dost "troufla": Po rozvodu a úmrtí "bývalého" dům zdědily děti (já už byla mimo hru). V pohodě se dohodli - a oba mají domy své. A co jsem cennějšího měla já, rozdělila jsem mezi ně rovným dílem, už před lety = za života a naše vztahy jsou naprosto v pořádku. Nyní v Pečováku už žádné starosti -jak/co- nemám - a mrtvý už stejně "prd ví"-
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA