Ilustrační foto: Pixabay
Podzimní návraty Němky a Židovky
18. 10. 2021V našem domě v 6. poschodí bydlí drobná hubená stařenka, pani Safinová, která mne občas požádá o nějakou malou pomoc. Jednou se na mne dlouze zadívala a pravila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
23.10.2021 18:16
Díky, Evžo, tímto článkem jsi mi připomněla příběh, který jsem už dříve znala z Tvého přímého vyprávění.
Soňa Prachfeldová
19.10.2021 18:51
Většinou čas zahojí i největší rány a ke sklonku života dochází k pochopení i smíření. A to je dobře. Našim také zabrali domek se zahradou, ale nikdy jsm´´em od mojí milované Omy neslyšela slova zášti. Dokázala se s tou křivdou nějak srovnat, jinak to nešlo.
zuzana šišková
19.10.2021 18:43
Zvláštní a silný příběh. Války vždy ovlivňují životy miliónů obyčejných lidí. Stopy válečných a poválečných hrůz v Evropě ještě dnes jitří emoce. Obyčejní lidé napříč světem by si mír měli chránit a i seznámení s příběhy , které psala válečná a poválečná doba, je cesta.
Jana Šenbergerová
18.10.2021 19:43
Zuzko, paní Evženii přeji zdraví a pohodu. Také žiji v kraji, odkud muselo odejít mnoho obyvatel. Někteří se do míst svého mládí také na sklonku svého života naposledy vracejí.
Zuzana Pivcová
18.10.2021 17:23
Jsem ráda, že autorku Evžu znám dodnes a nijak se charakterově nezměnila.
Martin Vrba
18.10.2021 14:07
Není nic krásnějšího, než když člověk najde cestu k tomu druhému, protože tím získají oba moc a nic neztratí a platí jen nenávistí v sobě, která každému škodí a tak je dobře, když ta vyprchá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA