Ilustrační foto: Pixabay
Podzimní návraty Němky a Židovky
18. 10. 2021V našem domě v 6. poschodí bydlí drobná hubená stařenka, pani Safinová, která mne občas požádá o nějakou malou pomoc. Jednou se na mne dlouze zadívala a pravila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
18.10.2021 12:06
Zajímavý příběh, který je velmi citlivě napsán. Také mapuje historii obyvatel na našem území.
Marie Foltýnová
18.9.2015 20:34
Hezký příběh.Navštívila jsem Zuzčino zpovídání a každý příběh osob,se kterými má Zuzka rozhovor je zajímavý a s nikým z nich se život nemazlil.Jsou to často smutné vzpomínky.Líbí se mi věta,kde říká Evženie Tomková.Život je krásný,jen tu krásu musíme vidět a umět se z ní radovat.Má pravdu.Vždyť léta nám ubíhají a musíme využít a užít si každé chvilky v životě.
Hana Rypáčková
18.9.2015 19:52
To je silný příběh.Zažila jsem v šumavském penzionu, že se tam odsunutí stařečkové taky byli podívat. Naštěstí byl citlivě opraven do téměř původní podoby, jen modernizovaný a všude na zdích byly staré fotky .Pozvali jsme je na kafe a koláč .Vyprávěli ,jak se jim dobře žilo, jen se po jim staré vlasti stýskalo.Kolem dokola byla spousta samot a jen tato chalupa sloužila lesníkům.Měli radost, že je opravená a lidem se v ní hezky rekreuje.
Zuzana Pivcová
18.9.2015 18:48
Pro zájemce o informace o autorce odkazuji na rozhovor ZP zpovídá paní Evženii Tomkovou/Můj svět/Zpovídání.
Jana Šenbergerová
18.9.2015 18:18
Moc hezky napsaný příběh. Také mi vehnal slzy do očí. Škoda, že už paní Evženie nepíše.
Zuzana Pivcová
10.8.2012 17:56
Tak Tě zdravím mezi námi, Evžo. Doufám, že zveřejníš i své další hezké příběhy.
Růžena Antlová
10.8.2012 08:10
Setkání dvou starých lidí ,slzy a odpuštění příběh mě vehnal slzy do očí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA