FOTO: autorka
Kdo v zlaté struny zahrát zná...
21. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
26.11.2016 18:19
Pokud se týče repertoáru, hledáme jednoduché písně. Nejjednodušší je "Po starých zámeckých schodech" 5 půltónů, Náklaďák (Banks of Ohio 7 půltónů). V lednu bude asi frčet pří inauguraci amerického prezidenta "Ta zem je má zem" (This land is my land 6 půltónů). Hráli jí při inauguraci Baracka Obamy 19.1.2009. https://youtu.be/HE4H0k8TDgw
Pete Seeger (90 let, popularizátor písně Guantanamera) a Bruce Springsteen (černá bunda, minulý týden dostal od Obamy medaili). Čeští Rangers s ní začínají své koncerty. Indiáni nemají tuhle písničku rádi, zpočátku vítali bílé imigranty.
Karel Hyndrák
25.11.2016 22:28
Ad Naděžda S. - jo to je dobré řešení, ušetřila jste za dopravné asi 70 Kč a ještě je to osobní převzetí v obchodě lepší, člověk leccos ukecá.
Naděžda Staňková
25.11.2016 20:11
Každá rada užitečná, já mám zrovna to uke z Muzikeru za 800 Kč, je k němu pouzdro a tři trsátka. Objednala jsem přes jejich E-mail, až ho dostali do obchodu, tak se mi ozvali a já si tam zajela osobně vyzvednout. Naladili, předvedli, poradili. Ano, trsátka trojúhelník jsou prima. Ladičku mám již dlouho, kvůli kytary. Pane Hyndráku, díky za bezva videa!!!!
Karel Hyndrák
25.11.2016 18:08
Od pondělí 28.11. bude v LIDLU soprán ukulele z březového dřeva za 449,- Kč včetně knihy, CD a trsátka (bez futrálu). To bych si pro začátek klidně koupil. Jen tak mimo soutěž, budou mít taky stojan na kytaru za 199 Kč, ten už mám, je senza. Metronom a ladičku nekupujte máte to zadarmo v mobilu.
Karel Hyndrák
25.11.2016 17:50
Dá se to koupit i na eshopu jako těsto na buchty. www.muziker.cz Soprano ukulele set Cascha za 800 Kč, to má i tady Nataša na obrázku. Zaplatit při dodání, přijde to messengerem tak do 3 dnů. Soprano!
Karel Hyndrák
25.11.2016 17:38
Ano, bydlím v Praze. Není to drzé. Nástrojům nerozumím. Já bych šel do největšího obchodu www.kytary.cz skoro na střeše metra Pražského povstání, tam vám poradí. Nedal bych víc jak 1 000 Kč (myslíte asi ukulele), třeba vás to za chvíli přestane bavit. Já mám nástroj z Lidlu za 600 (včetně knihy a pouzdra) a stačí. Menší obchod je na Jungmannově náměstí (bývalý Dům hudebních nástrojů), 1. patro, www.guitarpark.cz tam jsou šikovní chlapi, co tomu rozumí.
Zuzana Pivcová
25.11.2016 13:23
Karle, a Vy jste z Prahy? Pokud ano, nebylo by ode mě moc drzé Vás požádat o pomoc při výběru?
Karel Hyndrák
25.11.2016 12:36
Jo prsty levé ruky kolmo na hmatník. Žádné nehty! Nejlépe je ostříhat manikúrními kleštičkami skoro až na maso. Až půjdete kolem obchodu s hudebními nástroji kupte si pořádné trojúhelníkové trsátko (kapka není šikovná) a taky za 16 Kč kazoo, ať je větší sranda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA