Vietnamská nedorozumění
Ilustrace: pinterest.com

Vietnamská nedorozumění

12. 11. 2016

V časném odpoledni jsem se vydal vyřídit dvě běžné záležitosti. Řítil jsem se elektrickou tramvají k rodnému pražskému Žižkovu.

V tramvaji panovalo jako obvykle hrobové ticho. Hlubokým spánkem pospával mezi námi špinavý kriminálník. Byl to ale ve skutečnosti „velkopodnikatel – pasák“. Zazvonil mu mobil, a tak se musel probudit. Volala mu jeho prostitutka, nechtělo se jí zrovna tento den „šlapat“, cítila se vyčerpaně. Zvedl jí pracovní morálku slovy: koukej jít hned šlapat na hraniční čáru, ty škatule blbá! Pak zase hned usnul.

Vystoupil jsem před vietnamskou prodejnou (dříve česká policajtská pivnice). Chtěl jsem si tam koupit kávu a slipy. Prodejna je stísněná, zbožím přeplněná. Vietnamský prodavač na mě vykřikl: stáhnout! Myslel tím, abych mu sáček s kávou z regálu podal. Já, nákupem roztěkaný, jsem myslel ještě na ty slipy. Vyznělo to od něj jako výzva k ukázání mého objemu břicha!? Tak jsem si před ním stáhl kalhoty. Vietnamec se moc a srdečně rozesmál. Na koupi slipů už jsem pak zapomněl.

Dál jsem šel do spořitelny. Za přepážkou seděla Vietnamka, ne jako obvykle Slovenka. Úřednice byla mladá, krásná a s výbornou češtinou. Podívala se na obrazovku a řekla, že ho mám špatně postavený. Myslela tím ale můj … účet!? Začervenal jsem se a sklopil zrak dolů, a že ona mi ho později napraví. Domluvili jsme se na termínu, v příštím týdnu. Jak to dopadne, to ještě nevím, třeba z toho bude i příští fejeton…

Můj příběh
Hodnocení:
(4.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Dobré.
Marie Magdalena Klosová
Vtipně lechtivé.mm
Marie Foltýnová
Vtipné.Někdy je opravdu problém se s nimi domluvit.
Jarmila Komberec Jakubcová
Prodej smíšeného zboží (potraviny a textil) bývá i v dalších obchodních řetězcích jako je např. Lidl, Tchibo či Albert a další. Samozřejmě v oddělených regálech. Nevidím v tom nic fatálního. Vietnamci mají svoje prodejny malé a doslova narvané zbožím. Ale ani tam nejsou slipy vedle kávy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Škoda tak krásného obrázku k tak pitomému článku.
Alena Tollarová
To mě ještě nenapadlo, hodnotit si vlastní tvorbu! Ale jinak se těším na pokračování slipostory. Foto by mohlo být taky vlastní.
Hana Šimková
Tak to je docela zábavné.
Jana Slavíková
Slipy (a spoustu dalšího) a kávu koupíte i v Tchibu :-)
Jana Šenbergerová
Vaše postřehy nemají chybu. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%