Ilustrační foto: ingimage.com
Ideál krásy. Co to je?
10. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
11.11.2016 10:06
Odpovědi měly spíše motivovat "pány" k sdělení svých názorů na ženskou krásu. Jinak v zahraničí (USA, NĚMECKO, ANGLIE či FRANCIE) bývá běžným zvykem, že je oděvním průmyslem pamatováno i na ženy od velikosti L - XXXL. Proto se oblékám v zahraničí, kde si mohu vybrat jak kvalitní tak i módní oblečení. Mám velikost XL. Což u nás je už velikost tzv.nadměrná. Proto jsem se domnívala, že módní přehlídky žen dříve narozených budou inspirací i pro náš oděvní průmysl.
Jana Šenbergerová
11.11.2016 08:21
Je známo, že není umění vytvořit model pro "ideální" postavu, ta bude vypadat dobře i v jutovém pytli, a často to tak na módních přehlídkách bývá (nezevšeobecňuji, jen to tak vnímám). Proto jsem si myslela, že přehlídky ve spojení s i60kou zohlední fakt, že většina českých seniorek má k ideálu dost daleko, a to nejen proto, že by se nesnažily, ale jen jsou, jaké jsou. Oblékat se musí a stále řeší problém, co na sebe, aby se nejen dobře cítily, ale i dobře vypadaly s takovou tělesnou konstrukcí, do jaké dospěly. A takových tvůrců módy se beznadějně nedostává. Jestliže se jen zvětší velikost modelu pro ženu přirozeně štíhlou, těžko v takovém modelu bude vypadat dobře žena přirozeně objemnější. Tam to chce jiné vychytávky, fígle a fištrón.
Karel Boháček
11.11.2016 07:43
Každá žena je krásná, jen na to své musí upozornit a zhodnotit - prodat to.
Moje zkušenost je taková, že ty krásky - fifinky jsou většinou k nepotřebě...nepoužitelné a bez duše.
Zuzana Pivcová
11.11.2016 07:31
Omlouvám se, že jsem se k této záležitosti ještě jednou, naposledy, vyjádřila. Tím spíš, že o mě vůbec nejde. Vašu práci, spojenou s přehlídkami, v žádném případě neznevažuji. Bylo by ale lepší sem už žádné články o kráse, které mohou obdobnou diskusi vyvolat, nedávat.
Elen Zajíčková
10.11.2016 23:37
Milé dámy! Vůbec nechápu, že v našem věku ještě řešíme kdo je krásný a kdo méně. A už vůbec nechápu, že se stále mluví o tom, že v přehlídkách Portálu nepředvádí modelky "normální". Co je podle vás,prosím ,normální? Každá žena řeší kila . Mladá, stejně jako i starší. Je to přirozená tužba ženy, aby se nejenom líbila, ale aby byla hlavně pohyblivá a zdravá. ....Co pak modelka - seniorka musí být nutně baculatá? Nedávno jsme předváděly modely butiku Ulla Popken, a to je móda pro baculky. Nejmenší velikost tam je č. 42, a to je v konfekci už velikost L. Modelky tedy nutně nemohly být hubené. Byly ideální . S normální váhou . Kolik šik baculek už bylo zapojeno do našich pražských přehlídek ! Byly stejně krásné jako ty ve Zlíně, i tam byly dámy štíhlejší, i silnější. Jsem přesvědčená, že většina žen seniorek si váhu hlídá a nebo se o to aspoň snaží. Ony vědí proč. Kdo někdy bojoval s nadváhou , ví o čem mluvím. A určitě každá z nás ví, že krása je soulad více faktorů, nejenom dokonalé postavy. I když ta je hned vidět a dobře se na ní dívá.
Jiří Libánský
10.11.2016 20:42
Já jsem velmi uvítal celý projekt se staršími modelkami. Že módu pro starší budou předvádět modelky, které mají postavu starších žen, jinou než má výběr dokonalých postav děvčat sotva odrostlých pubertě. Pokud na některé přehlídce starší modelky od těch mladých poznáte jen podle vějířku vrásek kolem očí, je to o ničem.
Zuzana Pivcová
10.11.2016 20:18
Osobně se hlásím k tomu, že jsem se vyslovila, že bych ráda viděla na módních přehlídkách i60 i modelky s běžnými postavami zralých českých žen. Tak tomu bylo i ve Zlíně a podařilo se to. Rozhodně se ale neztotožňuji s výroky, že tu jsou fotky hubených nebo dokonce vyzáblých, a nejsem si ani vědoma, že by se tu ve větší míře objevovala obdobná hodnocení i od jiných čtenářek. Vím, že některé obchody větší velikosti nevedou, proto asi není zcela výhodné s nimi na přehlídku spolupracovat. Projekt modelek i60 snad měl být v prvopočátku zaměřen na poskytnutí důkazu, že i my starší můžeme chodit pěkně a elegantně oblečeny. Jestliže je tedy i pro nás doba taková, že za ideál tvůrců módy je považována žena štíhlá, pak to při vyhlášení projektu Hledáme modelky mělo být zdůrazněno. Hlaste se jen ženy štíhlé. Tohle mě docela mrzí!!! Při 171/63 nemusím mít zrovna já "duši zašpiněnou jedovatými komentáři na adresu žen štíhlých". Snažím se ale vžít se trochu do role těch mnoha, které se do projektu přihlásily, poslaly fotky, sdělily svůj věk, zájmy, vlastnosti, dostaly od čtenářů hlasy - a to je vše. A velmi souhlasím s Hankou pode mnou.
Hana Rypáčková
10.11.2016 19:01
Vše, co je v člověku krásné, je očima neviditelné.
Antoine de Saint-Exupéry
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA