FOTO: youtube.com
Jitka Malíková: Devět let ve vězení. Jen kvůli víře.
8. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
9.1.2017 11:26
Když někdo říká, že za min. režimu nebylo tak zle, tak mu odpovím: To tobě nebylo tak zle. Ale mnoha jiným ano! Takže správně máme říct: Mně bylo docela dobře, jiným bylo velmi špatně a většině to moc nevadilo. - Čtu článek a pláču. Je mi líto Jitky Malíkové, že jí konkrétní lidé záměrně zkazili život. A vzpomínám na naši rodinu a odsouzení otce na konci 50. let.
Hana Rypáčková
8.11.2016 18:58
Právě jsem ho hledala... Sleduji Paměti národa. Klepnu na mapu v oblastech, kde to znám . Některé příběhy jsou i od nás. Vím, že je sháněly i děti v Sušici a okolí, když pobývaly u babičky /paní Malá /. Vyhledávaly pamětníky a nahrávaly záznamy. Asi to stále tak funguje . To je lepší učení pátrat než se jen o tom učit. Hodně se tomu věnuje Zoja s Přírodní školou. Budu se dívat.
Zuzana Pivcová
8.11.2016 18:44
sem moc ráda, že byl článek přemístěn sem. Jen ať si ho přečte co nejvíc lidí!!
Zuzana Pivcová
7.11.2016 21:35
Tyto příběhy lidí, na kterých se podepsal režim po roce 1948, mě už z rodinných důvodů velmi zajímají, i když ve srovnání s tím, co zažila paní Jitka, bylo obyčejné znárodnění našeho tatínka ještě úplná idyla.
Elena Valeriánová
7.11.2016 16:38
Určitě těžký život a je správné, že osud paní Jitky Malíkové bude zachován i pro další generace. Jen mě trochu irituje ten nadpis článku. "Devět let ve vězení jen kvůli víry", nemá tam být "... kvůli víře"? A v závěru 6. odstavce je ještě jedna pravopisná chyba "Oni s nás..." . Ale možná ne všechno jinak podle nových pravidel, co já vim?
Libor Farský
7.11.2016 13:26
Velmi mne těší je-li pravdou, že o vyprávění těchto statečných lidí je i dnes zájem mezi studenty, to bych byl nečekal.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA