Jitka Malíková: Devět let ve vězení. Jen kvůli víře.
FOTO: youtube.com

Jitka Malíková: Devět let ve vězení. Jen kvůli víře.

8. 11. 2016
historie komunismus osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Když někdo říká, že za min. režimu nebylo tak zle, tak mu odpovím: To tobě nebylo tak zle. Ale mnoha jiným ano! Takže správně máme říct: Mně bylo docela dobře, jiným bylo velmi špatně a většině to moc nevadilo. - Čtu článek a pláču. Je mi líto Jitky Malíkové, že jí konkrétní lidé záměrně zkazili život. A vzpomínám na naši rodinu a odsouzení otce na konci 50. let.
Eva Krausová
Klaním se před statečností Jitky Malíkové a lidí s podobnými osudy.
Hana Rypáčková
Právě jsem ho hledala... Sleduji Paměti národa. Klepnu na mapu v oblastech, kde to znám . Některé příběhy jsou i od nás. Vím, že je sháněly i děti v Sušici a okolí, když pobývaly u babičky /paní Malá /. Vyhledávaly pamětníky a nahrávaly záznamy. Asi to stále tak funguje . To je lepší učení pátrat než se jen o tom učit. Hodně se tomu věnuje Zoja s Přírodní školou. Budu se dívat.
Zuzana Pivcová
Pardon, Jsem.
Zuzana Pivcová
sem moc ráda, že byl článek přemístěn sem. Jen ať si ho přečte co nejvíc lidí!!
Zuzana Pivcová
Tyto příběhy lidí, na kterých se podepsal režim po roce 1948, mě už z rodinných důvodů velmi zajímají, i když ve srovnání s tím, co zažila paní Jitka, bylo obyčejné znárodnění našeho tatínka ještě úplná idyla.
Elena Valeriánová
Určitě těžký život a je správné, že osud paní Jitky Malíkové bude zachován i pro další generace. Jen mě trochu irituje ten nadpis článku. "Devět let ve vězení jen kvůli víry", nemá tam být "... kvůli víře"? A v závěru 6. odstavce je ještě jedna pravopisná chyba "Oni s nás..." . Ale možná ne všechno jinak podle nových pravidel, co já vim?
Libor Farský
Velmi mne těší je-li pravdou, že o vyprávění těchto statečných lidí je i dnes zájem mezi studenty, to bych byl nečekal.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%