Ilustrační foto: pixabay.com
Změnit něco ve svém životě? Nesplnitelné přání.
9. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
9.11.2016 19:54
Cestou do pekel je plnění přání a očekávání našich nejbližších. Stále máme možnost volby, a také volíme. Zvolím-li si, že budu dělat, co si přejí jiní, nemám důvod litovat. Nejsme žádné hříčky přírody ani osudu, leda toho, který si připravíme sami. Máme tu své plány a úkoly. Třeba zjistit, že příště budeme dělat všechno jinak. V každém okamžiku děláme to nejlepší, čeho jsme schopni. Čeho schopni nejsme, to dělat nedokážeme. Změnila jsem ve svém životě leccos. Přestala jsem se neustále týrat starostmi co by, kdyby. Naučila jsem se mít radost ze života a přijímat všechno, co mě potká, nebo do čeho se vlastním přičiněním zapletu, jako zkušenost pro příště. Naučila jsem se říkat ne, ale také miluji tě, přestože často slýchám varování, že by to mohlo být použito proti mně. No a co? Byla by to jen další zkušenost. A díky tomu, že nepočítám jen s procházkou růžovou zahradou, podaří se mi docela často vyhnout se trní. :-)
Naděžda Špásová
9.11.2016 19:36
Romane, vzal jsi to tentokrát na vážno. I to k životu patří. Nemá smysl se hrabat v minulosti. Kopance děláme proto, abychom se z nich poučili. Chtít něco změnit nemá smysl, smysl má ten vyměřený čas žít tak, abychom se za sebe nemuseli stydět, až budeme končit. Máš to zase za 5*****.
Zuzana Pivcová
9.11.2016 18:56
Člověk snad není nikdy tak slabý, aby žil zcela proti své vůli a pod cizím nátlakem (snad jedině za války, ve vězení...). Většinou jde o podvědomé přizpůsobení se a nechuť něco změnit, i když tu navenek nějaká nespokojenost je. Proto za sebe říkám, že bych z dosavadního života neměnila nic. Stejně jdu svou životní cestou, a jen s menšími či většimi oklikami, :-)
Karel Boháček
9.11.2016 17:54
..takhle podle Tebe nějak žil můj otec. Stále si užívat a plnit cíle. Když nám onemocněla rakovinou matka tak ještě v době nemoci si našel milenku a měl dítě. užíval si pak dál. Přežil v radostech mamku o 35 let. Dnes mně prosí o odpuštění....
Alena Tollarová
9.11.2016 17:14
Já jsem tu změnu po prodělaném Guillain Baréé syndromu udělala ... v některých mých článcích o tom leccos je.
Helenka Vambleki
9.11.2016 16:44
Souhlasím se slovy Hanky - nač se šťourat v minulosti a uvažovat coby kdyby. Je potřeba dívat se do budoucna a tam zvažovat, co změnit, jak něco udělat jinak, jak zkusit něco jiného a teď zas použiju slova Karla - i budoucnost bude ovlivněna spoustou faktorů a bude na nás, jak se k nim postavíme, jak se s tím popereme, jestli nerezignujeme při neúspěchu, jestli uneseme tíhu osudu, jestli nám zdravotní stav dovolí čelit nástrahám atd atd atd
Hana Šimková
9.11.2016 16:28
Nelituji vůbec ničeho. Změnit se to nedá a člověk se má dívat jenom dopředu. Na co bych se drásala s tím, co jsem neudělala.
Karel Boháček
9.11.2016 16:24
Velice pravdivé a emotivní - ále : život si nelinkujeme podle sebe, ale je tu mnohem více okolních činitelů - zaměstnání ,rodina, nemoc. Bohužel rád bych souhlasil, ale tak to prostě v životě nechodí. Já se třeba starám 15 let o nemocnou manželku - vše je pak o tomto, to je slib ženě , to je láska k ženě. Nejsem sobec .
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA