
Ilustrační foto: pixabay.com
Obalovaný játrový sýr
22. 10. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
24.10.2016 10:09
Když ještě játrová paštika-"cihla"ve staniolu bývala dobrá, mám recept na "paštikovou topinku" - pokusím se popsat, bohužel ofotit neumím: Rozkverláme 1 vejce - z krajíce chleba (tvar veka) vykrojíme střídku (cca 1 cm ponecháme u kůrky), otočíme (jako list knihy) a namažeme paštikou. Kůrku dáme na pánvičku smažit - do vnitř.otvoru nalijeme 1/2 vejce a hned při tuhnutí do něj zpět "připlácneme"=paštikovou stranou tu střídku -osmažíme. Pak topinku otočíme, dosmažíme celou. To 1 vejce tedy postačí na 2 topinky - syté i pro "hladového" chlapa nebo děti (moje si to smažily samy). Tak vyzkoušejte - snad "návod" postačí.
Milena Mejsnarová
24.10.2016 08:15
Vtipné a trefné, ale protože je to ze života a skutečné, tak je to hodně smutné.....
Jarmila Komberec Jakubcová
24.10.2016 08:04
nostalgické vzpomínání na časy minulé...v dobách našeho mládí bylo vše snad lepší
Květoslava HOUDKOVÁ
23.10.2016 07:36
Libuško Křap. zaregistruj se na: www.dTest.cz - budeš ZDARMA dostávat různé užitečné informace, vč. testů potravin - to budeš koukat, jaké svinstvo laboratoře prokáží !
Libuše Křapová
23.10.2016 00:05
Rýmujete mi z duše.Nedávno jsem si ho po delší době taky koupila - ten ve stříbrném staniolu. Býval to ten nejlepší. Dala jsem si první kousek na chleba - nechutnalo mi to. Když už jsem ho koupila, přece ho nevyhodím. Udělám si z něho teplou pomazánku. To se osmahne cibulka, hodí na to játrový sýr, počká se, až rozteče a malinko zhnědne, přihodí se vajíčko a je to - totiž bývalo - mňam mňam. Udělala jsem, jak jsem napsala. Na cibulku jsem dala játrový sýr, a míchám, a míchám, sýr nic. On vám zůstal pořád v tom cihličkovém stavu, jak jsem ho tam dala. Pochutnal si pes, ten ještě tři dny vybíhal, když klapli dveře, jestli mu zase nesu tu dobrotu. A já si vzpomínala, jak jsem v TV viděla test na zmrzliny. Známý a tak kdysi oblíbený Polárkový dort ani po několika hodinách v teple neroztál, pořád byl ve zmrzlém stavu. Kdoví, s čím to teď všechno míchají, a co všechno jíme.
Zdenka Jírová
22.10.2016 23:36
Naprosto souhlasím, také ho občas zkusím, ale spokojená nejsem. Vždy se ptám, jestli výrobce někdy jedl ten správný, aby věděl, jakou má mít chuť.
Zuzana Pivcová
22.10.2016 20:34
Dnes se to nazývá játrový sýr, ale myslím, že to bývala játrová paštika. Ta mi moc chutnala a ještě nedávno jsem jí dokázala sníst 10 dkg i s tím špekovým okrajem. Překonal by mě jen Baloun ze Švejka. :-) Už jsem si, Zdeňku, myslela, že sem dáváte do soutěže svůj recept!!
Jitka Valachovičová
22.10.2016 20:00
Pěkně zveršováno, i když je to smutné. Já si raději občas vyrobím=ukuchtím domácí paštiku....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA