FOTO: autor
Naše zahrada
17. 10. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Komín
30.10.2016 18:47
Mluvíte mi z duše vy i ty komentáře. Naše zahrada není nová, ale o to je to horší, protože jsme ji zdědili i se spoustou ovocných stromů. Místo Počkejchvilku se nám podél plotu rozrůstá do stále větší šířky pámelník, trávu jsme donedávna nestíhali sekat. Teď v důchodu je to o něco lepší, ale i tak by toho tam bylo na práci víc, než se stihne udělat.
Oldřich Čepelka
18.10.2016 18:25
Krása, ty vaše komentáře! :-) Jitka, Zuzana a další. Přesně do mých pocitů a postojů k zahradě se trefila Libuše. A Hana Lancová - ta mě rozesmála nahlas. Zase si všichni napíšem.
Jitka Havlová
18.10.2016 17:49
Pane Oldo tenhle článek mě moc potěšil! Naše vnučka chodila na kanadské borůvky celé léto a že jsou zaplevelené záhony jí bylo fuk. A my už máme dost rozumu na to, abychom se radovali z toho, že máme naše blízké kolem sebe a neodrazovali jsme je tím, že teď zrovna na ně nemáme čas, protože musíme támhleto sekat a támhleto plít a támhleto rýpat....
Zuzana Pivcová
17.10.2016 19:46
Pro tohle mám pochopení. My jsme byly městské děti a pak jsme se podle rozhodnutí maminky odstěhovaly téměř na venkov do chalupy s bývalými hospodářskými budovami.. Poloha domu a okolí bylo hezké, ale údržba včetně zahrady byla nad naše síly. A to si ještě jednou maminka vymyslela, že budeme pěstovat brambory na záhumenku. O prázdninách jsem pak trávila hodiny na parném slunci a sbírala mandelinky. Stejně skoro všechno sežraly. V současnosti nám chalupu perfektně udržuje pán, který je fit důchodce. To je rozdíl!!
Libuše Křapová
17.10.2016 18:00
Ano, tomu rozumím. Mám ráda svou zahradu, ale taky dělám jen to, co stíhám a na co zrovna mám chuť. Nebo spíše náladu. Záhonky na zeleninu ryji tempem tři - čtyři řádky za den, plevelím jen po dešti a když už není vidět, co by tam bylo původně zasázeno..., no a co? Já ji mám pro zábavu a pro potěšení, ne jako nutnost. Až nebudu moci, nechám záhony zarůst trávou, na sečení si pozvu "hodinového manžela" (už jsem tady tu službu měla na drobné opravy, můžu doporučit), a bude to. Ale budu pořád slýchat zpívat ptáky ve větvích staré hrušky či slivoní, dívat se na prohýbající se koruny smrků v lese za zahradou souseda, dýchat čistý vzduch na dvoře.
Jana Šenbergerová
17.10.2016 17:37
Také jsem se těšila na fotografie ... Je hezké starat se, ale jen potud, pokud se nestanu otrokem zahrady, domácího mazlíčka, různých očekávání či vlastní pošetilosti. :-) S posledním odstavcem plně souhlasím.
Hana Lancová
17.10.2016 17:13
Čekala jsem více fotek Vaší přírodní zahrady. Ta jediná úvodní vypadala tak nadějně. :-)))
Karel Boháček
17.10.2016 17:12
Mám velkou zahradu, vše možné pěstuji a roste tu, okrasná zahrada, sad. Bojím se toho okamžiku, kdy nebudu z fyzických sil stíhat . Synům to nic neříká a dcera je daleko. Bude to asi bolet....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA