Šedesát
Ilustrační foto: pixabay.com

Šedesát

13. 10. 2016

Ráno jako každé jiné. Co jsem čekala? Oslavné tóny? Že se kolem mne bude točit svět? Hm, to možná bylo někdy v pětačtyřiceti. Sakra, ani to sluníčko nesvítí. Ale co, mám přece svoje sluníčka doma.

Nejprve jsem uvažovala o oslavě v místní italské restauraci, ale pak vzhledem k malé vnučce jsem rozhodla o oslavě doma. A výběr menu? Do vánoc není daleko, řízky a salát jsem zavrhla. Stejně ten vánoční je nejlepší. Zvolila jsem klasiku. Svíčkovou. Uff, ale pro tolik lidí jsem už dlouho omáčku nevařila, a ještě k tomu, když máte doma vyučeného kuchaře, který se tím sice neživí, ale vaří výborně.  Maso bylo pěkné, a i když jsem poslechla rady péct dlouho a na málo, asi té krávě byla zima a stejně se scvrkla.

Pomalu jsem začala uvažovat, že budeme muset jít alespoň jednu porci dokoupit do hospody. Sama příprava na tabuli byla taky zajímavá. Nemám tak velký stůl, a proto kluci přestěhovali stůl od dcery, ale jednoduché to nebylo. Nějak byly nohy stolu dlouhé a točili se s ním sem a tam. Jó, ne všechna futra jsou stejně široká. Ještě před obědem jsem si řekla, že se trošku přišmrncnu. Že jsem do té koupelny lezla. Shořel mi fén. Fuj, smradu, jak v hradu, jak se říká. Jak jsem okoukala v émerických filmech, připravila jsem si vázu s vodou, abych pak zcela nenuceně a přirozeně se slovním doprovodem, že je nádherná a že přesně tyhle květiny miluju, kytku lupla do vázy. Nebudu to protahovat. Oběd chutnal, dort byl jak od babičky (oříškový od mojí maminky), ale s tou květinou mě pěkně doběhli.

Dostala jsem orchidej a brambořík v květníku, takže moje připravená váza všechny pobavila. Z dárků mám radost. Víkendový pobyt ve Špindlu, voucher na únikovou hru Archimedovo tajemství. Pořadí čerpání asi obrátím-nejprve adrenalin a pak relax. Narozeniny jsem nikdy moc neslavila, u téhle břichaté číslice jsem udělala výjimku a povedlo se. Příjemná neděle, poseděli jsme, pojedli, poplkali. Ráno, před hodinou narození mi bylo 59, během dne 60 a zítra to už mi potáhne na 61. Příští týden si půjdu zažádat o důchod a taky se musím začít seznamovat s výhodami pro dosažený věk. O jedné již vím, aquapark 1minuta za kačku.

Tak krásně plavme životem.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Ahoj Helenko, také přeju všechno nej, nej. Ničeho se neboj, život jde dál, hlavně, že jsi mezi námi a zůstaň pořád tak mladá a ještě mladší. Je to prima, mně můžeš věřit. Popsala jsi ten vlastně obyčejný den moc, moc pěkně. *****
Lidmila Nejedlá
Helenko, hodně zdravíííí, ať už to utíká pomalu a hlavně ve spokojenosti.
Libor Farský
Krásné narozky ♥
Marie Seitlová
Heli také vítám mezi námi a přeji hodně zdraví, štěstí, lásky, pohody,........
Hana Lancová
Helenko, gratuluji. :-)))
Helena Votíková
No jooo já vím, že jsem ucho :-). Moc děkuji za gratulace a užívám si vlastně už rok.
Anna Čípová
Paní Helenko, přeji dlouhá léta ve zdraví prožitá. A nyní nastává ten krásný čas, kdy nic nemusíte a můžete vše. Tak si to pořádně užívejte.
Marie Novotná
Šedesát,jo takových šedesát,není žádné stáří.Je to jen několik popsaných ,listů v kalendáři. Všechno nejlepší .
Zuzana Pivcová
Helenko, nepřekročila jsi žádnou, ani pomyslnou, čáru a mladistvá budeš určitě i nadále.
Lenka Hudečková
Helenko! Tak přejeme vše nejlepší k Tvým krásný narozeninám :-) ♥♥♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%