Ilustrační foto: ingimage.com
Jak zůstat mladý po šedesátce
5. 4. 2017Když si do internetového vyhledávače zadáme jakékoli spojení související se zpomalováním stárnutí, čeká nás pořádné nadělení. Vypadá to, jako by se svět nezabýval ničím jiným, než hledáním elixíru mládí. Existují tedy nějaká skutečně prověřená pravidla, která nás mohou udržet v kondici déle než naše vrstevníky?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danuse Rakova
1.2.2018 10:17
Více se mi líbí odpovědi ,než samotný článek,není dobré se ve všem tolik babrat,ař každý činí,co je mu příjemné.
Jiřina Macháčková
10.4.2017 09:14
V květnu mi bude 60 let. Cítím se tak na 40. Dle zadaných údajů mi tabulky na internetu spočítaly biologický věk 42 let a 7 měsíců. To odpovídá tomu, jak se cítím. Jsem zdravá, neužívám žádné léky. Chodím na tůry několik km téměř denně. Jen v zimě jsem chodila trochu méně, 2x až 3x týdně. Chodím s trekovými holemi. Chůzi doporučují i odborníci, protože prospívá nejen tělu, ale i mysli. Odbourává stres, navozuje příjemnou náladu. Chůzi vřele doporučuji. Teď, když je už jaro, začínám jezdit do přírody na horském kole.Doma každý den cvičím 30 až 40 minut, skáču i přes švihadlo. Jím zdravě, potraviny s malým obsahem tuku, celozrnné pečivo, ovoce, zeleninu, sýry., žádné uzeniny. Piji bylinkové čaje, vodu, do ní přidávám vitaminové šumivé tablety. V mládí jsem se začala otužovat - v zimě , v létě se ráno začala sprchovat studenou vodou. Ráno si myji obličej studenou vodou, ráno i večer namažu obličej, krk a ruce pleťovým a tělovým krémem za 35 Kč. Proto mám výborný imunitní systém, neznám chřipku, rýmu, angínu, což jsem před započetím otužování měla často. To je můj recept na zdraví a mládí.
Květoslava HOUDKOVÁ
18.10.2016 09:38
Naopak - zestárnout lze i rychleji = než se "přelouská" tento a obdobné "poradenské" články !!
Eva Krausová
17.10.2016 16:39
Trekové hole mám, ale v poslední době chodím bez nich, ač je to výborná věc, protože je v pohybu celé tělo. Ale chodím s pejskem, kochám se přírodou a fotím, takže někdy by hole i překážely. Přesto je doporučuji. Chůze vůbec je skvělá věc, zvlášť v přírodě.
Naděžda Špásová
17.10.2016 11:14
Už zase. To jsou rady nad zlato. Článek je zbytečně dlouhý. Každý ví, na co má a na co ne. K tomu nepotřebujeme vědecké traktáty. Ale něco z toho splňuji.
Alena Vávrová
16.10.2016 22:36
Článek ani nekomentuji, ale moc se mi líbí, jak to s transmastnými kyselinami vyřešila Hanička Š :-)! Nejím, nevím, nelíbí a basta! Bezva přístup.
Hana Rypáčková
16.10.2016 20:33
Všechny tyto články, rady jak a co ve stáří jsou doprovázeny takovými krásnými , usměvavými a šťastnými dvojicemi co neví jak naložit s volným časem. Kde berou čas na takové myšlenky , jak se udržovat mladiství a v kondici a co číst pro duševní zdraví. Žasnu. To nevaří, nenakupují, neuklízejí, neperou, nepracují na zahradě a nehlídají vnoučata? Vždyť já to skoro nestíhám.
Jsou tak vysmátí i ten pes je poslouchá... Realita je však odlišná.
Karel Boháček
16.10.2016 20:03
Je to jen na štěstí, či někdo tomu říká osud.Znám lidi,například manželka - sportovkyně, optimistka, zdravá výživa, přesto ji dávali 3 měsíce života. Nebýt známých lékařů už by tu nebyla.
Eva Balúchová
16.10.2016 20:02
My to máme doma takhle.Já říkám :nikdy není na nic pozdě.Manžel říká:co už teď.
Hana Šimková
16.10.2016 19:40
Jo a transmastné kyseliny nejím . Zajedno, nevím co to je .A za druhé, to slovo se mi nelíbí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA