FOTO: archiv autorky
Památník
7. 10. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Lancová
12.10.2016 09:34
Velmi pěkné téma. S chutí jsem si článek přečetla. Kde ty loňské sněhy jsou. :-)
Eva Komínová
8.10.2016 15:05
Já mám památníčky hned dva. Jeden z dětství s podobnými zápisy jako vy a jeden z doby pozdější, v němž jsou podpisy a věnování význačných osobností, s nimiž jsem měla to štěstí se potkat. Řada z nich už není mezi námi jako např. malíři Zdeněk Miler autor krtečka, Ota Janeček nebo spisovatel František Kožík.
Karel Boháček
8.10.2016 08:01
Nemohu odpustit našim, že veškeré památníčky a deníčky mých předků spálily. Já osobně schraňuji veškeré dokumenty svých předků a považuji je za velmi důležité pro další generace. Že to byla prý červená knihovna - není u mně omluva.
Zdenka Jírová
8.10.2016 00:33
I když jsem kdysi památník měla, někam se mi vytratil. Zbyly mi ale třídní fotografie a několik listů, kam jsem si psala školní perličky ze zkoušení. Na srazech naší
třídy 8.A jsme si je přečetli a zasmáli se jim. Už je to hodně dávno, co jsme chodili do ZŠ, letos jsme měli sraz po 57 létech. To to uteklo. Několik z nás se již nikdy srazu nezúčastní, před dvěma dny jsme byli na pohřbu dalšího kamaráda. Čas se nedá zastavit, bohužel.
Jana Slavíková
8.10.2016 00:20
Památní nemám, ale na pravidelná setkání spolužáku základky nosím fotky (naskenované a na kopírce zvětšené) a každoročně se dohadujeme, kdo je kdo.
Alena Tollarová
7.10.2016 22:32
Svůj pamatníček mám schovaný. Už dlouho jsem se do něj nedívala, ale teď jsem to udělala. Stojí tam: Až jednou po létech zrak Tvůj pohledne sem, budiž Ti tyto řádky vzpomínkou, pozdravem. Toto mi napsal a kytičku sněženek nakreslil můj táta 3.3.1963. 19.4. téhož roku už jsem tátu neměla. Dnes se nedivím, že mi tam máma nechtěla nic napsat ...
Alena Vávrová
7.10.2016 21:13
Památník jsem měla a možná ještě někde mám a pamatuji si i na maminčin, ale nevím, kdo z nás 6 sourozenců si ho vzal. Moje děti určitě měly památník - i kluci. Nedávno si ho odvezl domů nejmladší a jeho dcerky z něj měly plesír ;-) a hned jim maminka také pořídila památníky.
Libuše Hvězdová
7.10.2016 20:26
Památník z dětství také mám, jsou tam i některé stejné, nebo podobné výroky, veršíky, jako ve Vašem památníku. Občas si v něm čtou vnoučata, je zajímavé poslouchat jejich komentáře, někdy se u toho dost nasmějeme.
Hana Rypáčková
7.10.2016 19:49
To mám radost, že památníky taky máte, nebo vzpomínáte...Uč. Pitrmannová- p vypadá jako o. Jak pokračovat Libore? Dospělácký deník neukážu...Vpravo od dveří- vedle toho ušatého kluka a druhá řada.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA