FOTO: archiv autorky
Památník
7. 10. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
7.10.2016 17:43
Hanko, při pohledu na fotku jsem se lekla, jestli jsme spolu nechodily do školy. Mám totiž skoro identickou fotku. Památník už asi nemám. Pamatuji si, že byl takový malý. Panebože, to už ani není pravda. *****
Zuzana Pivcová
7.10.2016 17:25
Jako dítě školou povinné jsem památník měla, to snad měly tehdy skoro všechny dívky. Pak jsem si z určité recese obstarala ještě jeden v dospělosti, když jsem začínala učit. S tím jsem ale záhy skončila, protože dospělí lidé se už zdráhali mi do něj něco psát.
Oldřich Čepelka
7.10.2016 16:55
Památníček jsem si nevedl. Ale citáty a moudra jsem životem nasbíral. Třeba na gymnáziu jsem měl trochu pochybné: Dají-li vám nalinkovaný papír, pište napříč (J. R. Jiménez). Prostě postpubertální vzpoura. A naopak ve zralém věku jsem si formuloval jedno ze svých vlastních: Když ti je nejhůř, pomoz druhým. - A víte, že to pomáhá?
Jarmila Komberec Jakubcová
7.10.2016 16:46
Paní |Hano váš článek s fotkami mně hodně zaujal a líbí se mi toto téma. Našla jsem si svůj památník kde mám podobná povídání s obrázky. Děkuji za připomenutí našeho dětství. Dávám 5 hvězdiček, ale článek je na víc.
Marcela Broumová
7.10.2016 15:20
To je mi hezké téma. Hanko, která jsi? Punčocháče jsou skvělé. Obrázky v památníku mám hodně podobné. Mě tatínek napsal " Obracej se vždy ke slunci a stíny zůstanou za tebou zanechány". Kluci mají také památník, tedy tatínek má vojenský, je tam spousta vtipných kreseb.
Karel Boháček
7.10.2016 14:13
Jsou památníčky doménou dívek, nebo znáte i kluky co vlastní památníčky ?Já tedy ne - a nebo se za to stydí ?
Jarmila Fialová
7.10.2016 13:59
Zajímavé - moje máma se jmenovala J.Ortmannová,příbuzné máme ve Strakonicích a okolí,vlastně i učitelka byla.
Jana Šenbergerová
7.10.2016 13:21
Další hezké téma, i když trochu nostalgické. I fotoukázky jsou hezké. To Hana Marčalová netušila, kdo všechno si její přání přečte po 61 letech. Určitě někde památník mám, jen ho najít. A to nebude v mé "haraburďárně" snadné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA