FOTO: archiv redakce
Prof. MUDr. Julius Špičák: Také stárnout se musí umět
3. 10. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milena Karbusová
30.10.2016 17:14
Můj názor je takový, že odborníci by měli zůstat u svých profesí, tam budou platní. Senátorská pozice by měla fungovat jako česná funkce a to bez nároku na odměnu. Pak by v senátu byli pouze ti, kteří si toho váží a nejdou tam pouze pro slušný příjem. Pak by to bylo pro společnost zaprvé přínosem a zadruhé určitě by tam nebyl nával, jako v současnosti. Pak bych si takových senátorů mohla vážit.
Zdenka Jírová
5.10.2016 00:49
Eleno, máte pravdu. Já už to také namohu ani poslouchat. Bývala jsem optimistka, která věřila, že se alespoň něco zlepší. Ani s lucernou to zlepšení nejde najít. Kdyby ty sliby byly pravdivé, tak máme kriminály plné úplatných politiků. Zatím tam pravomocně neskončil žádný, alespoň ne z těch největších.
Elena Valeriánová
4.10.2016 23:29
Já jen nepřestanu žasnout, kde zůstane ta slušnost a plnění daných slibů, když se konečně vydrápou přes naše ohnutá záda do svých politických pozic. To každý velmi rychle zapomene na předvolební sliby. A mně se z těch slibů už zvedá žaludek. Protože všichni bez rozdílu slibují, ale nikdo neřekne jak těch cílů dostojí. Více pracovních příležitostí, větší dostupnost pro Jesenicko ... ale konkrétně jak? A nezlobte se, co to je "slušný politik"? Tento druh snad ani neexistuje. A senát, no tak ten bych rozpustila z fleku.
Libor Farský
4.10.2016 13:33
Vidím, že se můj názor dost liší od ostatních. Slova pana profesora se mi jeví jako moudrá a věcná. Každopádně by v politice měli mít své místo špičkoví odborníci a dostat na starost nějakou funkci ve svém oboru. Naopak známe případy, kdy čistý politik byl několikrát ministrem na různých ministerstvem, čili tzv. kozel zahradníkem.
Helena Votíková
4.10.2016 10:15
Celé politické spektrum, aby nastal čas "slušňáků", se asi vyměnit nepodaří. Myslím, že dál budou převažovat ti prospěcháři. A ti buď ty slušné vyštípou, a nebo se ti slušní přizpůsobí. Přeji panu profesorovi hodně sil, a hlavně aby měl čas dál se věnovat své profesi a vychovávat dobré nástupce.
Eva Krausová
4.10.2016 08:11
Honzo R.,
slušných a schopných lidí je dost, ale ty se většinou do politiky nehrnou a obávám se, že ani nemají šanci...už proto, že v politice jsou hlavně ti "všehoschopní" a ti svá místečka jen tak neuvolní. Nedivím se, že jsou lidé politikou znechuceni, prostě už nevěříme...
Jan Raška
4.10.2016 07:02
Tak jednak senátorská funkce je o dost jiná než práce v parlamentu, senátoři často dále vykonávají svou práci. Ale hlavně, kdo by podle vás tedy tu politiku měl dělat? Přeci každý má nějaké své původní povolání. Nebo mají dělat politiku studenti politických škol bez praxe a jakýchkoliv životních zkušeností? A co se týče předvolební kampaně - lidé vstupující do politiky by měli prezentovat své názory v médiích, aby si voliči udělali o nich nějaký obrázek. Nebo vy volíte podle toho, jak se kdo tváří na billboardu?
Zdenka Jírová
4.10.2016 01:21
Ať se pan profesor drží své profese, když to tak dobře umí. Ostatní řečí jsou jen předvolební sliby , aby si přilíkal voliče. Proč chce do politiky? Za vším hledej ...peníze.
Naděžda Špásová
3.10.2016 22:33
Honzo, nezlobte se, ale pokud je pan profesor špičkový odborník, tak proč nedělá to, co umí? Tam je určitě platný víc, než v politice. Pokud mu křivdím, tak se omlouvám.
Jan Raška
3.10.2016 18:43
Není to placená prezentace. Pan profesor je špičkový odborník. Podporujeme slušné a schopné lidi, kteří by v politice měli vystřídat ty neslušné a neschopné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA