Na odvoz i trabant dobrý (5. část)
FOTO: archiv autorky

Na odvoz i trabant dobrý (5. část)

5. 10. 2016
Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(4.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lubomír Müller
Vzpomínka, která vyvolává úsměv, ale nikoliv nostalgický. Pěkné, svižné, osobně dokumentární a krásně čtivé, Marcelo. Líbilo se mi, bylo by příjemné všechny ty díly "seriálu" číst jednou jako knihu.
Alena Tollarová
Kdo byl někdy v Lovosicích, tak ví, že před třemi školami vedle sebe byl park a v něm podzemní chodby-kryty. Tam nás občas při vyučování nahnali. Teda vždy jsme my děti šly ulít rády. Jinak pochoďáky s půlkou cihly v chlebníku. Už nevím, jestli se povinná zátěž kontrolovala ...
Jiří Libánský
Článek se mi moc líbí. Tak se omlouvám, že jsem dal málo hvězdiček. Člověk se blbě náhodou nechtěně dotkne displaye a už jsou tam hvězdičky a opravit to nejde. Marcela píše hezky. To už tak asi mají asi holky Pivcovic v rodině. :-) . My jsme tak dramatické branné cvičení neměli. Z Karlína jsme jeli s chlebníkem a maskou tramvají na konečnou do Hloubětína. Tam jsme na palouku si zkusili nasadit masky. Učitelé ze dvou švihadel udělali na zemi kruh, do kterého jsme se trefovali granátem. Asi z pěti metrů. Tedy naprosto nesmyslně. Poté jsme snědli svačinu a jeli do školy vrátit masky.
Hana Rypáčková
Nějak tak si to pamatuji. Ten rozpis, kdo koho svolá /bez telefonů/ a kdo co a koho ...Jasně, že si z toho všichni dělali šoufky a nějaké ta lahvinka na leknutí se objevila. Na pochoďáku s dětmi to zajišťoval zástupce ředitele a maskovaná lahev se hledala jako poklad. Děti s pláštěnkami a pytlíky na nohou...To všechno odnés čas... Že nějaký kolegáček nepomohl..Řekla sis? A s alkoholem- v napjatých situacích se alkohol nesleduje...
Jana Šenbergerová
Tak takové cvičení jsem nikdy nezažila. U nás se o všech vědělo aspoň den dopředu. Bydlím vedle školy, byla bych první na ráně. Aspoň že se vám to uhlí "samo" sklidilo. :-)
Zuzana Pivcová
Zasmála jsem se, tím spíš, že si na některé Tvé venkovské kolegy ještě docela dobře pamatuji. Člověku se dnes už ani nechce věřit, jaké formálnosti se mnohdy musely provádět a vykazovat. Nedovedu si představit, že by toto opravdu mělo být co platné za stavu ohrožení. V resortu obrany je však stav pohotovosti dodnes. Ba víc než dřív.
Libor Farský
To je zajímavé. My jsme na SŠ měli branná cvičení vždy celá škola se všemi studenty a byla to cvičení v terénu. Tedy pochod "kamsi" - cíl znal jen velitel (učitel předmětu Branná výchova), který různé třídy objížděl na motorce a dával dílčí pokyny. Např. pochodovat jako vojenský útvar, vlevo hleď, vpravo hleď, vojenský pozdrav, ohlášen nálet - vyhledat úkryt, nasadit plynové masky, další cíl podle mapy, kterou dostal velitel útvaru - učitel. Vzpomínám na průšvih přesluhujícího učitele - starého pána v důchodu. Rozpršelo se a on pochodoval s deštníkem. Našeho generála zřejmě naštvalo, že musel jezdit na motorce. ZŘEJMĚ NEMĚL DOST PENĚZ NA TRABANTA.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%