Ilustrační foto: ingimage.com
To je príma, být tak trochu starý
15. 8. 2020Já vím, že stáří znamená úbytek sil a možností, zdravotní problémy, nedostatek peněz v peněžence a lidí kolem stolu. Že se můžeme bát toho či onoho a litovat, co jsme udělali anebo naopak neudělali atd. atd. Tak se na to podívejme z té lepší stránky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
22.9.2020 09:39
Nevěděl jsem, že tu probíhá nějaká recyklace. Od i60 jsem odpočíval, až teď mne někdo upozornil.
Hana Rypáčková
17.8.2020 07:38
Myslím si, že pokud nás nic nebolí, vplujeme do stáří nepozorovaně. Nic moc se nemění. Naopak nás renta potěší. Až s neduhy , které nás omezují, si věk uvědomíme.
Eva Kopecká
16.8.2020 20:20
Ano...když už jsme staří,koukejme na to pozitivně. Ono nám stejně nic jiného nezbývá.....a spolu s panem Horničkem si říkejme.....ŽIVOT ZAČÍNÁ, KDYŽ CHCÍPNE PRS A DĚTI VYPADNOU Z DOMU.....
Jan Zelenka
16.8.2020 20:00
Myslím, že pan Hahn, můj příspěvek nepochopil. Zapomněl jsem to slovo -blbej- dát do uvozovek. Vstupujeme do života s ještě nepopsaným CV a teprve život nás formuje do nějaké podoby až do věku důchodového. Klidně bych to bral znovu i se všemi možnými chybami. Zase bych to "nějak dal".
Olga Škopánová
16.8.2020 07:58
Já bych si přála, aby se společnost nedívala na seniory jako na přítěž, která svými důchody vysává státní rozpočet, ale jako na plnohodnotnou součást společnosti. Ale to chci asi mnoho.
Mirek Hahn
15.8.2020 20:19
Jsem si u tohoto článku uvědomil, že mi ta recyklace a zmrtvýchvstání textů úplně nevyhovuje, nějak to přijímám s rozpaky. Nová vlna reakcí a komentářů po letech mi připadá jako podivnost... Nicméně zdravím Oldřicha, doufám, že je v pořádku, už jsem na něj tady řadu měsíců nenarazil. Příspěvek Jana Zelenky mi připoměl to časté dilema - mladej a blbej versus starej (a možná chytrej ale není to jistý, takže třeba taky blbej). "Mladej a blbej" bych nebral... netoužím opakovat stejné chyby znovu (ani v tom gardu, že si to neuvědomuji). Taky ze stáří nejsem nijak nadšený ale přijímám s povděkem přirozené plynutí času. Nějak to dáme :-)
Soňa Prachfeldová
15.8.2020 19:40
Prima, uniklo mi to kdysi, každý stárneme jak umíme a po svém. Ti cynici, kdysi toto obíhalo na mailu .
Jan Zelenka
15.8.2020 19:19
O stáří jsem toho už napsal fůru, jak glos, tak i básní, ale nedá se říct, že bych z něj byl nějak zvlášť nadšený. Psal jsem o něj vždy v určité nadsázce. je mi jasné, že pokud se chci dožít vysokého věku, musím zestárnout. Přiznám se však, že bych bral spíše být blbej, ale mladej.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA