Ilustrační foto: pixabay.com
Jak se to píše o seniorech? Aneb co nás štve v novinách
5. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
7.11.2016 12:27
Když se zamyslím nad prvním odstavcem článku, tak v tom nevidím žádnou diskriminaci, ale spíš povzdechnutí nad tím, že sedmdesátiletý člověk se tak snadno mladému gaunerovi - zloději neubrání, ani mu neuteče.
Květoslava HOUDKOVÁ
7.11.2016 09:53
Sni - buduj - miluj - měj naději a nedovol, aby ti říkali starče - stařenko ! (Je to zřejmě citát, ale sem se docela hodí).
Květoslava HOUDKOVÁ
7.11.2016 09:27
Pane Čepelko - v modrém poli pod článkem je jasně napsáno, že byl vybrán z archivu "í"čka - je tedy zbytečné kritizovat datum z r.2012. Co je platné, že senioři jsou velkou skupinou obyvatel, když pro mladší generace zůstávají tak akorát "na odstřel"!
Hana Rypáčková
7.11.2016 09:13
Tím oslovením se vůbec netrápím, je mi to jedno. Jsem seniorka, důchodkyně , rentiérka a babička. Hlavně, že jsem mobilní a samostatná v rozhodování.
Oldřich Čepelka
6.11.2016 21:29
Mě zaujalo, že je tu článek s původním datem 8. 8. 2012. Byl recyklován? Není dost nových příspěvků, které čekají na uveřejnění? Ale netvrdím tím, že nejde o důležité téma. Jde.
Hana Novotná
6.11.2016 13:40
Také se ráda vyjádřím. Bohužel se s tím, co je v článku napsáno setkáváme denně. Nikdo nevnímá, že tvoříme velkou skupinu obyvatel. Jsme pro ty druhé neproduktivní a tudíž zbyteční. Jen si mladí neuvědomují, jak spoléhají na služby starších v rodině. Jak vnímají, když jim rodiče nehodlají stále hlídat děti, nepřispívají jim na různé i zbytečné výdaje? Považují to za samozřejmost Jak se necítit zbyteční, když nám to všude připomínají. Jen na funkce ministrů apod. věk roli nehraje. Často se setkávám s tím, že se lidé diví, že JEŠTĚ řídím auto, a o všechno se zajímám. Nebo jsem považována za něco výjimečného i v jedné organizaci pro kterou pracuji. Z toho vyplývá, jak se počítá s tím, že jsme vlastně už k ničemu! Není pak divné, že se někteří senioři i tak cítí a nedbají už na sebe.
Ladislav Vesecký
6.11.2016 13:11
Já se vrátím k poslední rozvynuté větě článu. Je škoda že se důchodci hlasitěji nehlásí o svá práva.
Zdenka Jírová
5.11.2016 23:58
Je to výstižně napsáno. Právě tak mě rozčiluje, když jsou zobrazováni staří lidé jako potrhlé babky s šátkem na hlavě nebo umolousaní dědci. Copak tito "autoři" rádoby veselých obrázků nevidí na ulici staré lidi, jak chodí módně oblečení, ženy s vlasy od kadeřníka, upravenými nehty? Připadá mi to, že přetiskují obrázky z Dikobrazu z 50. let.
Soňa Prachfeldová
5.11.2016 20:12
Ano senioři jsou prostě zticha a nechávají se urážet. Nedávno jsem četla v nějakém časopise - že Jan ˇČenský moderoval i v trapném pořadu Senior roku. Co je to za sprostotu, takhle urážet ? Stáří, pokud se nejedná o miliardáře se vnímá jako něco ubohého, zbytečného . Mědia v případě slavných nepíší - seniorka Vondráčková, Zagorová, či senior Gott a p., proč u obyčejných lidí ? Ano je to znevažování kategorie normální stárnoucí složky a je to diskriminace a ponižování lidí. Co s tím uděláme ?
Zuzana Pivcová
5.11.2016 18:41
Kdysi jsem se k tomu vyslovila v jednom ze svých prvních příspěvků - Studentko, vy nevíte, co je stáří? Máte to za pět. :-)))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA