Cuketová buchta - hrnková
FOTO: autorka

Cuketová buchta - hrnková

16. 9. 2016

Milé kuchařinky, jsem velký nadšenec a konzument té úžasné zeleniny jménem cuketa. V mé letní kuchyni, ale i v jiném období, jsou cukety velkým favoritem na jídelníčku. Mám vyzkoušeno plno slaných receptů, poslední dobou velice ráda dělám cuketošpagety, pomocí

spiralizéru, který jsem zde také připomínala. V neděli jsem vyzkoušela i variantu sladkou. Recept jsem si přizpůsobila.

potřebné ingredience:

2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety + 1 větší jablko

2 hrnky polohrubé mouky + 1 káv.lžička jedlé sody

1/2 hrnku třtinového cukru

5 lžic medu

1/2 hrnku sluneč.oleje

1/2 hrnku mléka

2 vejce

6 kapek vanilkové esence

šťáva z půlky citronu

hrst slunečnicových semínek

(můžete přidat i 3 PL kakaa)

 

Cuketu jsem skoro celou škrabkou oloupala, vydlabala semínka a nahrubo nastrouhala. V hlubší míse jsem rozšlehala vejce, cukr, med s

trochou horké vody /asi 1dcl/, přidala jsem citr.šťávu, vanil. esenci, mouku se sodou, cuketu a sluneč. semínka.

Pekáček jsem vymazala olejem a vysypala kokosem, nalila směs. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180st. 15 minut + 5 minut na 100°C. Po vychladnutí jsem část buchty potřela mírně přislazenou zakysanou smetanou a přizdobila brusinkami a kešu oříšky.

Můj první sladký cuketový pokus chutnal - byl pochválen...

Dobrou chuť Vám přeje

Jitkakytka♥

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Z neznámých důvodů není buchta tak pěkně nadýchaná jako ta vaše, ale chutnala. Také jsem ji přizdobila oslazenou zakysanou smetanou a borůvkovým džemem. Místo slunečnicových semínek jsem dala strouhaný kokos a třtinový cukr nahradila kokosovým. Asi zkusím znovu, cuket je dost.
Jana Šenbergerová
Dostali jsme od přátel spoustu okurek a cuket, které nemáme kde skladovat. Tak jsem je hned začala "likvidovat". Našla jsem váš recept, už je buchta v troubě. Něco málo jsem pozměnila, takže bude kokosová. Doufám, že budu také pochválena. Dám vědět, jen co se upeče, vychladne a ochutná ke kafi.
Jitka Valachovičová
Milá Jitko - moje jmenovkyně, pěkně jsem to popletla. Napsala jsem reakci Jitce, ale Caklové a myslela jsem, že píši Vám. Nemám Vás v přátelích, takže jinou cestou nemohu napsat. Mějte se fajn! JitkaV.♥
Jitka Chodorová
Ano, z cukety se dá dělat leccos, jak sladké, tak slané dobrůtky, Jitkokytko, já třeba nahradím půlku mouky ovesnými vločkami, a to jak do cuketové, i jablíčkové buchty. Děkuji za váš recept. Mňam.
Milena Mejsnarová
Díky za recept! Vyzkouším. Já do cuket. buchty.kterou mám ráda přidávám hrneček strouhaného kokosu...
Hana Rypáčková
Letos mám cuket dost, ale taky jablek.Vyhrává moučník jablečný a cuketové pochoutky do slana....Ale hrnkové buchty dělám ráda...
Zuzana Pivcová
I když zrovna ke kuchařinkám nepatřím, cuketová buchta vypadá víc než lákavě.
Lenka Hudečková
Jituško, jsi velká šikulka, takže i tato buchta bude dobrá...Ještě mi zbyla jedna cuketa, tak ji možná časem zkusím podle Tebe udělat :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA