Ilustrační foto: ingimage.com
Senioři utrácejí nejvíce za jídlo
16. 9. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
19.9.2016 04:00
Nevařím, tak se ani nezásobuji. Sním, co sním. Do restaurací bývám většinou pozvána. Takže když to shrnu, za jídlo dám tak akorát.
Eva Balúchová
17.9.2016 22:44
Souhlasím s tím,že někteří senioři (a nejen oni)nakupují méně zeleniny a ovoce a snaží se zdraví vyřešit potravinovými doplňky.Když stojím v lékárně ve frontě,vidím jak moc je lidé kupují a doufají,že jim vyřeší všechny problémy.
Elena Valeriánová
17.9.2016 19:59
Ale to neznamená.,že si nenajdeme na jídlo do restaurace i to patří k životu a třeba tradiční posezení s přáteli na Martinské huse patří již k ústálenym a oblíbeným rituálům. Mám výhodu, že ráda vařím a pokud možno, tak používám i vlastní zdroje.
Elena Valeriánová
17.9.2016 19:54
Začnu od konce. Úplatky ze zásady nedávám. Nikdy je ode mě žádný lékař nežádal. Jen jednou jeden úředník. Nedostal ani korunu, později na to dojel. Bral úplatky, někdo to nahlásil, dostal vyhazov z práce a taky seděl. Slevové letáky sleduji, proč ne. Pokud je tam něco zajímavého, udělám si seznam a nakupuji s rozmyslem podle něj. Vyhýbám se dnům, kdy slevy začínají. Nevím, kolik utratíme měsíčně za jído, ale určitě ne tolik jako dnešní mladí. Kteří nemají čas a nebo jsou pohodlní si třeba oma uvařit, připravit pomazánku a raději kupují drahé polotovary.
Jana Šenbergerová
17.9.2016 13:31
Vždycky jsem musela vystačit spíš s málem. Pokud šetříme na potravinách, tak především tím, že kupujeme sezonní ovoce a zeleninu, kterých spotřebujeme opravdu hodně. Vařím , ale při různých příležitostech navštěvujeme také restaurace. Rozhodně neprojíme důchod. Dopufám, že výdaje za nezbytné léky nepřesáhnou únosnou mez. Nikdy jsem žádného lékaře neuplácela a myslím, že se mi vždy dostalo odpovídající péče.
Jana Slavíková
17.9.2016 11:46
Říká se, že statistika je přesný součet nepřesných čísel. Ani já si nemyslím, že bychom za jídlo utráceli víc než mladší generace. Vařím ráda, dobře a nejsem líná si vařit sama pro sebe. Co se týká poznámky o desetitisícových úplatcích pro lékaře - nikdy jsem žádnému lékaři nedala ani korunu (samozřejmě mimo regulačního poplatku) a nevím, že by to někdo z mého okolí udělal.
Danuše Onderková
17.9.2016 09:42
Jsem sama a tudíž nakupuji to co potřebuji, také mám raději čerstvě uvařené jídlo než nějaké polotovary. Ve světě je to běžné, tam se vařením nezabývají a nakupují polotovary nebo hotová jídla. ale tam je to o kvalitě. náš český člověk sní vše a hlavně to, co by v zahraničí nejedli. Přes sezonu, když prodávám zmrzlinu, vidím každý den mnoho důchodců s plnými vozíky. Když je ve čtvrtek slevová akce, čekají před kauflandem od 6 hodin ráno ve frontě. Jestli ten náku dělají denně pro sebe nebo pro rodinu nevím. Ale ty hádky starších jsou hlavně u zeleniny jsou hodně nevhodné.
Ale stejně tak vidím i mnoho mladých s plnými vozíky, ovšem ty nenakupují každý den.
Vlasta Rejmanová
16.9.2016 19:41
Nakupuji podle potřeby,hlavně ne hotová jídla a polotovary. Úplatky u lékaře nadávám a ani nevím,že by někdo z mých známých dával.
Naděžda Špásová
16.9.2016 18:52
Jíst se musí a tak na jídle moc neušetříme, i když by se asi dalo. Ale bejt chudej a ještě se ani nenajíst? Ani náhodou, statistici ať si trhnou.
Vladka Steinová
16.9.2016 18:23
Dobrý večer, nevím, jak vznikají resumé těchto statistik, ale nemohu souhlasit,i když je to značně individuální pohled.Senioři za jídlo asi tolik nemohou utrácet,spíše za léky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA