FOTO: autorka
Rakytník v naší zahradě
7. 9. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
8.9.2016 13:42
Alenko, také jsem o rakytníku uvažoval a pak na to zapomněl a chtěl bych si ho vysadit. Ale jak to vlastně je? Maruška píše, že má jen jeden keřík, ale ty uvádíš, že je třeba mít samičí i samčí? A jak se vůbec jejich pohlaví rozpozná, když bych si chtěl v zahradnictví sazeničky koupit? Mně už jednou u jiné rostliny prodavačka poradit neuměla.
Dana Kolářová
8.9.2016 09:14
O různých výrobcích, jejich výrobě i užití si můžete přečíst v článku
http://www.i60.cz/clanek/detail/11468/jarni-fotopribeh-rakytnik-pritel-naseho-zdravi
Výrobky jsou výborné, ale trhat tak bohatou úrodu ručně je obdivuhodné.
Alena Várošová
8.9.2016 08:20
Jitko a Leni,jak vás mohlo napadnout,že bych něco prodávala,ráda dám,když je toho přehršle.Śkoda,že bydlíte holky tak daleko,ještě je tam toho na trhání dost.Pěkný den.
Lenka Hudečková
8.9.2016 05:13
Alenko, máš nádherný rakytník, hodně plodů. My máme doma rakytník - čaj, koupený na trhu od soukromníka. Děláme si ho hlavně v zimě při nachlazení. Kdyby mi někdo daroval plody čerstvé, jistě bych si s nimi poradila, ale nevím zde o nikom, kdo by pěstoval. Vlastně jsem rakytník asi nikdy neviděla v takové krása, jako je na Tvých fotkách. :-)
Jitka Valachovičová
7.9.2016 22:17
Alenko, to je velká nádhera jakou máte krásnou úrodu a to musíte být všichni zdraví i celé okolí, které obdarováváte. Škoda, že to mám trochu z ruky, hned bych se nechala pozvat na koláč...i bych si koupila trochu domů a něco zdravého vyrobila. Díky za článek♥
Alena Várošová
7.9.2016 21:08
Děkuji všem za milé komentáře,ráda bych vás všechny co rakytník nemáte podarovala jeho plody,ale jen bych vám je nastříhala.Opravdu jej rozdávám,mám ještě od loňska v mražáku a je to škoda nechat to na strmech,keřích..Máme 5 samic,které plodí a dva samce,takže podél plotu u sousedů. Stačí uvařit jabkový kompot a potom tam hodit dvě hrsti rakytníku,ale nevařit.A budete zdraví,jako řepa.
Hezký večer.
Hana Rypáčková
7.9.2016 20:27
Máte ho plnou zahradu, dcera ho má na parcele, kde nakonec nestavěli, ale sklízet rakytník je radost /navzdory píchání/. Možná tím stříháním se ti tak rozrostly... Dobrý nápad přikysatit nějaké jiné ovoce...
Ladislav Vesecký
7.9.2016 14:22
Prý je opravdu moc zdravý. Škoda jen,že máme malou zahradu. Chutná skvěle.
Vladka Steinová
7.9.2016 12:43
Alenko,díky za oživení této do nedávna neznámé,,nebo málo známé rostliny.Vím, že se užívá v kosmetice a ve zdravotnictví, snad pomáhá i při léčbě rakoviny , podporuje imunitní systém. Také děkuji za krásné fotky.
Marie Seitlová
7.9.2016 12:12
Rakytník znám, mám zatím malý keřík, který snad bude příští rok rodit. Bobule a sirup dostávám od kamarádky. Dávám do mrazáku a má se každý den sníst 3-5 kuliček, jako prevence před chřipkou a nachlazením.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA