Víte, co je ortorexie?
Ilustrační foto: ingimage.com

Víte, co je ortorexie?

28. 8. 2016
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Hejduková
mám jedno heslo, co člověk s chutí sní a vypije, nemůže uškodit, kdybych zkoumala co je zdravé či ne podle různých módních trendů, tak umřu hlady. Neuznávám diety, jíst se má vše a všeho s mírou. Zdravý život není jen o "zdravé" stravě, ale o tom, jak žijeme a jak se na život kolem sebe díváme a reagujeme. jdu si dát své oblíbené knedlo, vepřo, zelo a jako dezertík mám buďáky, sosáček smočím v dobrém pivku a večer sidám šláftruňk - moje oblíbené růžové vínko z nedaleké vinotéky, kde prodávají víno z Pálavy a to z vesničky Perné a teď když to píšu tak si dávám burčák. Ráno kmitám do hotelu a pořádně posnídám, bílé kafe s buďáčky.
Vladka Steinová
Pokud je slovo s koncovkou....rexie.. vždy to znamená něco nepěkného, závadného, varovného.(např.anorexie.) Pokud k tomu připočtenme velmi silnou medializaci+výzkumy+názory +varování, tak jsme doma.Ale hysterii k vývěru potravin?
Karel Boháček
Tohle slovo jsem neznal, ale i já sleduji potraviny dle škodlivosti, mléko kromě tvrdých sýrů a kvalitních jogurtů jsem zcela vypustil, kvalitní uzeniny si taky vybírám, jinak jím co jsem si vypěstoval ,vykrmil a udělal sám. Co tak ale koukám okolo sebe tak ortorexní je hlavně naše mládež ve věku 20 -30 let.
Naděžda Špásová
Název jsem neznala, ale způsob ano, a to většinou z řad dnešních matek. Samozřejmě, že s věkem přijde i omezení při výběru stravy, ale abych studovala, co jaká potravina obsahuje, to pardon. Jsem sice v letech, ale rozum mi ještě slouží.
Jarmila Komberec Jakubcová
Jak správně napsala Květka H. - nechtěla bych tak vypadat.
Jana Šenbergerová
Slovo jsem neznala, ale příliš evokuje jiné - ortodoxní - a od toho co nejdál. Obě mi zavánějí fanatizmem. Přesto je dobře si uvědomit, že nám něco prospívá více a něco méně, leccos dokonce škodí. Do auta na benzín také není radno nalévat naftu, a to je jen stroj. Náš "mechanizmus" je mnohem jemnější, a když ho poroucháme nevhodným zacházením, divíme se.
Květoslava HOUDKOVÁ
Dodatek: ...a vypadala jak ta baba na obrázku - děkuji, nechci.
Květoslava HOUDKOVÁ
Nakupovat s brýlemi + lupou (jinak bych drobný tisk nepřečetla) určitě nebudu. Do 70 r. jsem už přežila, zbytek taky dožiji bez pitomých analýz a zkoumání, darmo bych -navíc- ještě zblbla.
Lenka Hudečková
Slovo jsem dosud neznala, ale podrobné zkoumání potravin, s tím jsem se již setkala. Doufám, že si článek přečte Roman Procházka :-)
Dagmar Bartušková
To slyším prvně. Pokud nedržím nějakou krátkodobou dietu, sním kromě luštěnin téměř všechno. Nehlídám, co která potravina obsahuje, jestli je "Bio" - čemuž nevěřím, např Bio banán atd.. Abych se hrabala pinzetou v potravinách, popř. prováděla jejich analýzu apod., tomu říkám posedlost nebo chcete-li blbost na "ntou"! Tito lidé by se měli jít léčit!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%