Víte, co je ortorexie?
Ilustrační foto: ingimage.com

Víte, co je ortorexie?

28. 8. 2016
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Slovo BIO nesnáším, protože mu nevěřím. Může mi někdo vysvětlit , jak přezkoumají např. bio banány? Nebo bio ořechy? Měla jsem podstatnou část života zahradu, kde jsme pěstovali všechno možné - zeleninu, ovoce, ořechy. Mohu sice částečně pěstovat bio zeleninu, ale jak ovlivnit 50.letý ořech, to tedy nevím. Mě spíš zajímá u potravin, kolik je v balení skutečného produktu, který kupuji, zejména u mléčných a masných výrobků, protože mám hrůzu z tzv. separátů. Dříve to dostával jen dobytek a prasata, teď to dostáváme my. A za jakou cenu!
Elena Valeriánová
Slovo ortorexie jsem neznala, ale situace zde popisované ano. Bohužel.
Zuzana Pivcová
To je jako pokračování Romanova vyprávění o schůzce se slečnou, která byla posedlá zdravou stravou. Je dobré mít určité povědomí o potravinách, které jsou více a naopak méně zdravé, to opravdu nijak neznevažuji a snažím se to u sebe do značné míry respektovat, ale přehnané je už veškeré to sledování, co je bio a farmářské atd., právě tak jako se jednu dobu s lupou a seznamem studovala v obchodech veškerá éčka v potravinách.
Jitka Prušová
na tuhle úchylku je jediný lék- nechat pár dní vyhladovět a baštili by všechno, bio nebio... příklad ze života: upekla jsme švestkový koláč, nad kterým si vnoučata jen odfrkla: tohle my nejíme! za pár hodin v autě, po celodenním koupání se o ten koláč div nepoprali...
Jiří Libánský
Nikdy jsem dosud to slovo neslyšel. Také zkoumám, co která potravina obsahuje, jak je pro zdraví prospěšná či škodlivá. Ale proto, že si občas dám i buřta s cibulí a nebo ovar s křenem, nebudu asi úplně ortorexik.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%