Konopická zábava v Radomyšli
26. 8. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
23.10.2016 14:43
U nás ve Lhenicích u Netolic, kde motorem celé obce byl tehdy Svaz žen, se pořádaly také kolem let 1955 Konopické. Nádhera, celá městys byla nohama vzhůru. Rád na to vzpomínám.
Alena Várošová
29.8.2016 19:22
Hani,mně se líbí vždy tvoje zajímavé videa a články o národních zvycích a krojích na ty se ráda vždy podívám.
Alena Tollarová
28.8.2016 21:03
Hanko, já jsem si s tím konopím více méně dělala legraci a koukám, že to tak opravdu je. Tak jo, bezva!
Zuzana Pivcová
28.8.2016 18:18
Připomněla jsem si svou návštěvu u týnských baráčníků. Ani se mi nechce věřit, že to jsou už dva roky. Já jsem tam byla jen jako velkoměstský návštěvník, zatímco Ty jsi s takovým prostředím víc spjatá.
Libor Farský
28.8.2016 14:24
Haničko, je to krásné a nejvíc se mi líbí, že se zapojují i mladí lidé. Jen by mne zajímalo, jak všichni aktivně vystupující v létě vyšetří společný volný čas k nacvičování písní atd.
Hana Rypáčková
27.8.2016 16:38
Bohužel ne, to bych byla šťastná, že ho mám blízko. Jako chlapec tam měl kamarády a jezdil na hasičské tábory,hráli divadlo, fotbal, stále se tam rád vrací, neboť to tam "žije". Vím, že vás to tam váže..
Dagmar Králová
27.8.2016 10:24
Hezká reportáž s fotografiemi střídanými s videem. V Radomyšli to velmi dobře známe a často tam jezdíme nakupovat chybějící potraviny ze sousedství :-) Na kostele tam často klapou zobákem čápi. Kdysi jste psala, že váš syn tam slouží jako požárník, nebo se mýlím ? V Radomyšli je i pěkné koupaliště - nebo jezdíme v létě plavat na Řepické rybníky.
Marie Novotná
27.8.2016 07:54
Jako bych tam byla.Moc hezky zdokumentované.Je dobře,že tradice zůstávají,nebo obnovují.Díky.*****
Hana Rypáčková
26.8.2016 18:53
Vůbec jsem nepostřehla, že Konopická reportáž byla zařazena .A koukám, že se na ni nikdo ještě nepodíval. Tak aspoň Aleně T. Je to zábava ke sklizni technického konopí a přitom se hraje hra o ženitbě. Zřejmě se ženilo a vdávalo až po žních. Dnes už začal Dudácký festival průvodem městem a zrovna začíná v panské zahradě kasací. Dnes už dudy zněly všudy-
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA