Ilustrace: pixabay.com
Výlet na konec vesmíru se z technických důvodů ruší
31. 7. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Kafka
31.7.2016 23:24
Pane Libánský,neseniore,ale to už jsme dosti hluboko ve filosofii. Docela určitě bych i já poznal onen soubor zákonitostí,které donutily to počáteční klubíčko energie vybuchnout a stvořit Vesmír. Nešťastný (šťastný?) neméně vzdělaný a také víceméně proslavený Stephen Hawking to vidí tak,že v čase příčinu následuje následek a tedy jestli před "výbuchem" počáteční singularity čas neexistoval,pak nemohl existovat "Bůh",tedy nějaký počáteční impuls. V našem čase je to ovšem tak,že Dr.Grygar tvrdí,že "slavný" Stephan Hawking je sice vynikající fyzik,ale mizerný filozof.
Pak aby se v tom jeden vyznal.
K.
Jiří Libánský
31.7.2016 22:09
Ono pane Kafko hodně záleží na tom, kdo si co pod slovem Bůh představí. Jestli si někdo představuje stařečka na obláčku, tak mu řeknu Bůh vesmír nestvořil. Pokud s někdo představuje pod slovem Bůh soubor zákonitostí, které určují souvislosti jednotlivých dějů vývoje a některé děje podle toho umožňují a jiné neumožňují, pak ano, Bůh existuje a podle jeho zákonitostí vývoje vznikl vesmír jako řešení určité situace. Jakou má představu o Bohu pan Grygar neumím dost dobře posoudit. Ale zajímalo by mne to. A zatím se mezi seniory nepočítám. To pan Grygar už je starší generace.
Karel Kafka
31.7.2016 21:06
Pane kolego-seniore Libánský,zkuste se zeptat vysoce vzdělaného Dr.Grygara,fyzika a astronoma,co zapříčinilo vznik Vesmíru. Jistě Vám odpoví,že Bůh. A budete aspoň Vy doma.
K.
Květa Chobotová
31.7.2016 18:25
Jsem velice moc potěšena,že se na těchto stránkách setkávám s těmito tématy,které mě zajímají od základní školy,moc děkuji, v úctě květa
Drahomíra Stínilová
31.7.2016 18:16
Vždycky mě šokovalo to nekonečno. Mám z toho zvláštní pocit. Když člověk ve tmě prudce rozsvítí a pak zase zhasne, vidí stále delší dobu ve tmě ten světlý bod. Nevím, jestli to s tím souvisí, tomuhle jsem nikdy moc nerozuměla. Pouze nechápu proč po příletu do Ameriky jsem o 6 hodin mladší, ale když se vrátím, zase čas naskočí. Ovšem je to asi jedno, protože zatím jsem nikdy neomládla, spíš vypadám zdrchaně po tak dlouhé cestě.
Helena Votíková
31.7.2016 18:12
Jiří ráda si přečtu pokračování, i když některé věci jsou na hranici mého chápání.
Hana Rypáčková
31.7.2016 18:01
Je to tak pěkně vysvětlené...Zrovna na bouřce hrom a blesk v prodlení. Jak to vnímáme zpomaleně...Ovšem, že vnímám jinak narození a úmrtí....Asi to nechci chápat.
Libor Farský
31.7.2016 17:13
Těším se na pokračování Vašich úvah. Mám na věc trochu jiný pohled, ale ne o mnoho.
Hana Šimková
31.7.2016 16:23
Tak mi z toho trochu rozbolela hlava. Je to nepochopitelné a neuchopitelné, prostě to nechám plynout, protože to stejně nikdy nepochopím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA