FOTO: autorka
Dvě rozporuplná místa v Dubí: kostel Panny Marie a dětská psychiatrická léčebna
22. 7. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
24.7.2016 13:40
Ano Mílo, také Vás chci odkázat - vyhledat Radek Cakl a on tam má velmi dobré návody. Mám pocit, že dříve to bylo i na hlavní straně íčka, nejsem si ale jistá.
Miloslava Rýznarová
24.7.2016 05:24
Paní Evo, mě tajemná místa také lákají, ale ne vždy je to propojeno s násilím a šikanou, jako to bylo v Dubí, vždyť v takovém 15. století se žilo úplně jinak, než v dnešní době, byla hrabata a knížata a ta měla zas jiné tajnůstky a jiný život a tak pátrat po starých budovách, které kdysi bývaly v plném lesku je velice zajímavé...
Eva Balúchová
23.7.2016 22:15
Schátrání budovy je velká škoda,ale víc je mě líto těch chudáků co žili v té léčebně.Ani si nejdu přečíst tu výpověď bývalého pacienta.Bych určitě nespala.Tajemná místa mě taky lákají,ale nesmí souviset s násilím a šikanou.
Hana Rypáčková
23.7.2016 08:15
Nedaleko Strakonic je zámeček Střela. Je vidět z vlaku. Koupil ho nějaký Rus a nic tam nedělá, jen to obednil, aby tam nikdo nelezl. Byl tam dříve okresní archív, dětský domov a aspoň se to trochu opravovalo. Je to smutné. Sýpka byla chráněná, tu neprodali. A co s ní?
Mílo- fotky musíš dát do Galerie a pak ji přidat celou ke článku, nebo po jedné/Ale to se přehází/. Na Radkovo profilu je hodně článků o práci na webu.
Miloslava Rýznarová
23.7.2016 07:10
Milá paní Prachfeldová Soničko, když musí člověk skončit v Domově důchodců, je to vůbec smutné, natož v Dubí, kde je speciální zařízení pro pacienty s Aizhemerovou chorobou, je to drahé, a běžný důchodce na to nemá...Je to velice smutné...Moc!
Miloslava Rýznarová
23.7.2016 07:03
Paní Aleno, Dala bych ráda víc fotek, ale nějak v tom tady neumím chodit...potřebovala bych poučit ve vkládání fotografií.
Miloslava Rýznarová
23.7.2016 06:59
Naděžda Špásová
Ano, straší tam, ale bezdomovci a feťáci a těch se v dnešní době člověk bát musí, protože i ty bezdomovci, nejsou jen bez domova, ale fetují, aby nějak přežili ten svůj bídný život, i když musí zase fetovat za malý peníz...
Soňa Prachfeldová
22.7.2016 20:51
Paní Mílo - poučné vyprávění, byla jsem nedávno v Dubí, jsou tam krásné stavby, v Tereziných lázních je privátní ubytování, leč dost nedostupné pro seniory, já jsem byla v DD za přítelkyní a bylo mi z toho velmi smutno.
Alena Tollarová
22.7.2016 20:34
Také mě fascinují staré, kdysi jistě nádherné stavby, dnes v zuboženém stavu. Nikdo se o ně nestará, a tak jen svádějí marný boj se zubem času a svádějí k dodadům, jaké příběhy se za okny odehrávaly. Škoda, že jste nepřidala fotku kostela, ale skoro bych přísahala, že jsem si ho nedávno cestou z Altenbergu fotila.
Naděžda Špásová
22.7.2016 18:19
Mílo, je škoda takové krásné budovy. Jenže s její minulostí to těžko někdo koupí. Určitě tam straší. *****
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA