Úvodní foto: Florian Plag, wikipedie
Psali to v novinách, tak to musí být pravda
14. 7. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
20.7.2016 09:20
Zlotřilý kocour vyžral ledničku! A když se to pořádně někde na rohu ulice zařve, no nekupte ty noviny :-)
Jitka Prušová
17.7.2016 15:37
denní tisk už dávno nekupuju ani nečtu, škoda peněz a papíru, stejných blábolů a dezinformací je tak jako tak plný internet a TV; když chci aspoň trochu profesionální a snad i objektivní zpravodajství přepnu na BBC- když nic jiného aspoň potrénuju angličtinu; na české zpravodajské pořady se fakt už nedá koukat- Černá kronika je proti tomu reportáž z nedělní školy
Topi Pigula, redakce
15.7.2016 12:45
Skvěle paní Jarmilo. Parlamentní listy jsou pravdu velmi, velmi manipulativní!
Jarmila Komberec Jakubcová
15.7.2016 11:42
Občas čtu Lidové noviny, jinak na internetu je spousta zajímavých zpráv. Zaujalo mně jak třeba portál Parlamentních listů umí velmi šikovně manipulovat s veřejným míněním.
Květoslava HOUDKOVÁ
15.7.2016 07:34
Za denní tisk neutrácím, časopisy také nekupuji, mnohé jsou vysloveně bulvár, Blesk-Šíp-Aha žijí převážně z drbů. Člen rodiny pracuje v Praze, tam získá deník Metro - pro mne nastřádané si tak po týdnu přivezu, dopřečtu a dám do tašky sběru, zájmové časopisy získám při různých akcích. Připadá mi, že redaktoři nejsou placeni za věcnost a pravdu, ale tzv. "od metru" = délky vykecávání se. Kupuji si -pravidelně 1x/měs.- noviny, vhodné pro můj věk: "Doba seniorů".
Topi Pigula, redakce
15.7.2016 06:55
Ano, někteří lidé (umělci, politici) skutečně médiím poskytují informace, aby do médií dostali sebe nebo téma (ministr financí nezaváhal a dvoje noviny si rovnou koupil), někdy na akci/článku přímo spolupracují. Ale pořád tady máme žurnalisty hodné toho jména - já například aktuálně odebírám měsíčník Reportér a občas v knihovně prolistuji Respekt, na jehož webových stránkách mám blog knižních recenzí. Nicméně když jsem na návštěvě u kolegyně jež odebírá denní tisk, pokaždé nakouknu a pokaždé se přesvědčím, že tohle jsou opravdu vyhozené peníze. Říkám to nerad, ale denní tisk, snad vyjma Hospodářek, nemá hlubší smysl kupovat. Nevadí - je dostatek alternativních zdrojů, kde získat informace. Ale i ty mohou, a velmi často jsou, zmanipulované a tak nám nezbývá než mít kritické myšlení, historickou paměť a zdravý selský rozum. Právě píšu pokračování, které se zabývá tím, proč titulek vypadá někdy tak brutálně. Těšte se :-)
Zdenka Jírová
14.7.2016 23:42
Plně souhlasím s napsaným článkem, já už denní tisk řadu let nekupuji, dávno jsem "upustila" i od ženských časopisů, které se víceméně podobají jen kuchařkám a drbnám. Občas si koupím nějaký časopis s přírodovědnou nebo historickou tématikou. Znám ale lidi, ,kteří opravdu věří zprávám z novin. Nedívám se ani na zprávy z Primy, to bych se asi také bála vyjít na ulici. Kdysi jsem chtěla být žurnalistkou. Jsem ráda, že jsem se jí nestala.
Kristina Halfarová
14.7.2016 18:32
Jsem z novin dost znechucená. Člověk v dnešní poměrně složité době už fakt neví čemu věřit. Těším se na další díl.
Jiří Libánský
14.7.2016 18:31
Nedávno se mne kdosi zeptal: "Nechcete si přečíst noviny?" a podával mi Blesk. Opravdu lidé ho považují za noviny. To opravdu nechci. Při čtení většiny článků totiž pociťuji takový stud, že mi brání dočíst do konce. Stydím se číst informace ze soukromí cizích lidí. Informace, které se mne netýkají a mají většinou ukázat něčí špatné vlastnosti, ponížit ho a nebo zesměšnit. Stydím se to číst. Přitom v ranním metru vidím kolik spoluobčanů přímo hltá tu sbírku špíny a nechutností. Vůbec jim nevadí, že je většina informací vymyšlená, zveličená a nebo různě překroucená. Nedá se klást vinu redaktorům. Uspokojují poptávku. Jsem divný, když mne odpuzuje nechutné vyhrabávání soukromých informací a jejich zveřejňování.
Jana Šenbergerová
14.7.2016 16:48
A tak to je. :-) Obávám se, že se brzy bude říkat: "Psali to v novinách, tak to určitě není pravda." Pokud už se to neříká. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA