Učitel v nesnázích: Nejen vzdělávat, ale vychovávat ...

Učitel v nesnázích: Nejen vzdělávat, ale vychovávat ...

15. 7. 2016
Můj příběh škola Učitel v nesnázích
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
:)....*****....:)
Jitka Havlová
Liborku i tohle je hezká vzpomínka z mládí. Zdalipak je mezi námi ještě někdo, kdo strávil celý svůj pracovní život v jediném zaměstnání? A je-li to pedagog jako ty, zasloužíte mimořádnou ředitelskou pochvalu na věčné časy!!! *****
Marcela Pivcová
Libore, možná, že přezouvání řediteli nařídil někdo "shora", ale řešit problém, s prominutím - jako blbec, už omluvitelné není.
Libor Farský
Zuzko, problém byl totiž v tom, že po akci chodili požárníci hasit žízeň. Tak aby se to nepletlo.
Hana Rypáčková
Taky se mi hned po přečtení článku vybavil ten odér ve školních šatnách a film: Bota jménem Melichar. :-) Otázka :Nějak si nevybavuji díry na punčochách...Asi ne .
Zuzana Pivcová
Učila jsem na budějovické jazykové škole a tam se museli přezouvat všichni, děti i dospělí. Ti kupodivu ani moc nereptali. Ostatně, to pro nás běžné přezouvání v mnoha zemích naprosto samozřejmé nebylo. Vzpomínám na první návštěvu jednoho pána z Německa, Čecha emigranta, u mě doma. Přišel s dcerkou, a protože věděl, jak to u nás chodí, řekl jí, aby si napřed zula botky. Ta koukala zcela nevěřícně, proč musí. Ještě chci říct. Libore, že takové hloupé nahrazování původních názvů vznešenějšími bylo dost časté. Viz hasič - požárník. Korunu všemu, nebudeš mi možná věřit, dalo, když nám v NDR řekl soudruh lektor, že nemáme říkat Berlínská zeď, protože tím se dostáváme na nepřátelskou pozici. Na dotaz, jak tedy, uvedl nezapomenutelný termín: Antiimperialistický ochranný val.
Anna Čípová
Pane Libore, problémy s přezouváním byly, jsou a budou. Vnuk /3.třída/ přišel domů v přezůvkách s tím, že boty v šatně nenašel.
Eva Mužíková
Libore, já si myslím, že se studenti VŠ nepřezouvali. Mne častokrát pronásleduje sen, ve kterém jako studentka marně hledám ve školní šatně své přezůvky. Dochází i na to, že do třídy vstupuji v cizích, špinavých, nebo i v každé jiné, abych splnila nařízení... Hezky jsi mne pobavil...
Marie Magdalena Klosová
Já dokládám zážitek z odborného učiliště v 80.letech.Ředitel učiliště ve snaze zabránit družební návštěvě z NDR vstoupit do tělocvičny v botách, řval,rádoby německy: "Nein buty,ven ven !" Ještě teď ho rádi citujeme :) mm
Lidmila Nejedlá
Tak já jsem byla vždy pro přezouvání. Netrpěly tolik podlahy, nenanosily sen se špínou bacily, a být celý den v uzavřených botách není zdravé. V naší škole byl problém se studenty VOŠ. Jeden si to první den v září namířil přes halu, kde jsem měla dozor. Delší vlasy, batůžek na jednom rameni, na druhém kytaru. Zastoupila jsem mu cestu a řekla: Tak, MISTŘE, nevíte, kudy se chodí do školy? !On špitnul: Já jsem učitel.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%