FOTO: autorka
Na začátku léta
27. 6. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
27.6.2016 18:46
Zrovna minulý týden nastalo u nás za plotem rojení.Nechtělo se mi věřit,že jim stačily obyčejné kopřivy.Matka sedla na vršíček kopřivy a jak přilétaly další včely,roj byl celý na zemi .Okamžitě jsem volala pro pomoc. Soused mé dcery přijel velmi brzy.Rojáček na zemi a sběr roje-holýma rukama-brr.Koukala jsem na to z patřičné vzdálenosti.V ten moment mne vůbec nenapadlo ,udělat nějakou fotku.A takhle hezky o tom všem tady číst je mnohem bezpečnější.Díky.
Helena Votíková
27.6.2016 18:34
O včelách toho moc nevím, med mám ráda. A že jsou letní rána nádherná, to ano. Ráda se brouzdám rosou. Hezky napsané.
Dana Kolářová
27.6.2016 17:53
Moc ráda na začátku prázdnin vzpomínám na medovou vůni při stáčení medu. Děkuji za hezkou připomínku.
Hana Šimková
27.6.2016 16:21
Dědeček by vášnivý včelař. Já jsem sice alergická, ale včel si vážím a med mám moc ráda.
Naděžda Špásová
27.6.2016 16:12
Hanko, jako vždy moc pěkné a video paráda. Ovšem ten roj bych na zahradě nechtěla. Álo T, říká se tomu dýmák, ale nevím, jestli tomu kovaní včelaři neříkají jinak. *****
Zuzana Pivcová
27.6.2016 14:54
Úplně se mi při tom vybavila cesta do jižních Čech, krásné západy slunce, posezení na uzavřeném dvoře a vzdálené kvákání žab. Už se těším do Týna.
Eva Mužíková
27.6.2016 13:57
Hani, Ty jsi mne jako již po několikáté, krásně krásně naladila .Léto budiž pochváleno...Tatínek měl dlouhá léta asi osmnáct včelstev, tak mi práce kolem nejsou cizí...ale že bych je měla tenkrát v oblibě, to se říci nedá...
Alena Vávrová
27.6.2016 13:23
Hanči, moc hezké. Vzpomněla jsem si na prázdniny u druhé babičky. Chodívala jsem často do stavení pana včelaře, jméno si teď nevybavím, a za projevený zájem a drobnou pomoc dostávala vždycky krajíc chleba s medem. Ali, to včelařské "čudítko" je tzv. kuřák, nebo dýmák.
Elena Valeriánová
27.6.2016 13:03
Krásné, poetické, všímavé! Včelí roj, tak to zírám, co, přímo čučím jak žába z kyšky. 10 * je málo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA