Jahodový koláč z drobenky
FOTO: autorka

Jahodový koláč z drobenky

15. 6. 2016

A je to tady - v červnu nám začíná jahodové opojení. Já už také pilně sbírám a jahůdky, které nestačím sníst pěkně čerstvé, je radno zpracovat. Co takhle zkusit super rychlý a báječný koláč, po kterém se jen zapráší?

Tenhle recept ke mně přišel přes kamarádku bůh ví odkud. Zabydlel se u nás a já se ráda o tu dobrotu s vámi rozdělím.

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, půlka másla, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, jahody (nebo jiné ovoce)

Postup:

Z mouky, cukru a másla si v míse uděláme drobenku. Odebereme 1 hrnek a do zbytku vmícháme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na menší plech s vyšším okrajem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou z hrnečku.

Pečeme necelou půlhodinku na 180 stupňů.

Než se rozkoukáte, zbude vám v kuchyni jenom vůně a špinavé nádobí. To mi můžete věřit.

recepty
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
bezvadný recept takové mám ráda rychle a jednoduše vyzkoušeno a doporučuji
Helena Hejduková
Paní Jarmilo na tento koláč lze použít různé ovoce, čerstvé dle sezóny, doporučuji i maliny ostružiny či borůvky, či jejich mix, skvělý je i s rebarborou, zkoušela jsem i broskve a s meruňkami je naprosto úžasný.Použít ale, když není čerstvé ovoce, nebo je příliš drahé i mražené, které se nerozmrazuje, ale pak je nutné dát o trošku mléka méně. Osobně ho peču nejvíce s jablky, ta jsou vždy po celý rok a za přijatelnou cenu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Koláč se mi povedl, byl opravdu skvělý, chválila celá rodina už také stačila sníst. Zítra ho budu dělat znovu, tentokrát z dvojité dávky. Recept jsem zachovala tak jak je napsaný. Moc díky. bude patři mezi moje rodinné recepty a zkusím ho i z meruněk.Nebo má někdo zkušenosti i s jiným ovocem?
Jaroslava Korpášová
Děkuji za recept. Včera jsme si od rodičů dovezli jahody a tak se víc jak hodil. Koláč se povedl, všem v rodině moc chutná. Dělala jsem asi o 1/3 větší dávku, aby byl na velký plech.
Alena Várošová
Opravdu koláč je skvělý,jen jsem si jej trochu upravila ,ala jsem ještě o čtvrtinu másla víc jak je psáno a vmíchala jsem tam smetanovanilkový jogurt z jahodami podle Karla,co mi procházal v ledničce.Je vláčný a načechraný,chuťově dobrý díky Aleno.
Hana Rypáčková
Běžím sebrat jahody ,po třech dnech by tam mohly být a třeba bude ještě dnes koláč...
Marie Seitlová
Ali, dík za recept.
Helena Hejduková
tento recept je skvělý, je to úžasný moučník, navíc velmi rychlý, pokud není sezónní ovoce, dělám ho s jablky a hlavně, když se ohlásí neočekávaná návštěva, než dorazí je upečeno
Olga Štolbová
Mám úplně stejný recept a často používám a právě mě dozrávají jahody. Jen nevím, co dříve, knedlíky, koláč. Oboje mě láká a právě jdu na nákup. Droždí, tvaroh, šlehačku, ostatní mám doma. Odpoledne začnu tloustnout. Alí, díky za připomenutí...********
Dagmar Bartušková
Mňam! Hned bych si dala kousek ke kávičce!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA