Alena Vávrová
10.6.2016 22:06
Ahoj, mně začaly růst na zahradě žampiony. Dnes jsem našla jeden veliký, už ho měli v práci slimáci, ale není červivý. Tak ho trochu okrájím a zítra zbaštím. O hříbkách si nechám zdát.
Eva Mužíková
9.6.2016 21:49
Evčo, ten je krásný.... já také ráda houby hledám, nemusím je sbírat, stačí mi jen ten pohled.....Když jdu se synem, má nakázáno, ke každé houbičce, která stojí za to, mne zavolat, nežli ji sebere---
Eva Balúchová
9.6.2016 20:49
Jano,vy by jste nám tady měla založit nějakou houbařskou poradnu.Taková opěnka měnlivá mě vůbec nic neříká.
Jana Baloušková
9.6.2016 19:26
Dnes jsem šla na hřbitov zalít kytky a vidím rozkopané žampiony. Tak jsem prošla místa, kde jsem dříve něco našla. Mám 9 kovářů a dva hříbky, prý lipové, nejsou v žádném atlase, určil mi je profík před dvěma roky, kdy jich na stráni, kde nejsou hroby, bylo za sezónu asi 20. Ještě jsem viděla opěnku měnlivou, ale ta je jen pro sběr ve veliké nouzi. Tak ROSTOU.
Dana Kolářová
9.6.2016 18:50
Ať přibývají další a další a další…
Zdena Proboštová
9.6.2016 10:12
Měla jsem muže hajného (ještě je, ale jinde) takže domů nosil houby za všech okolností, znal les a měl svoje místa. Když mě vzal o volnu, abych taky z toho něco měla, tak jsem se mu v lese ztratila. Když už jsem tedy šla, tak obvykle mě musel posadit k hříbkovi s poznámkou - prohledej to tady, když je tu jeden bude jich tady dalších pár. Tak taková jsem houbařka, ale umím je uvařit a sníst. Ale když bouchnul Černobyl, tak i já v lese houby viděla. To bylo !
Radovan Cakl
9.6.2016 09:55
Evi, fajn úlovek.Takový les mám rád, jen jít, hůlkou přizvednout kopeček listí, co kdyby tam byl? Ale už moc nechodím. Kdybych si zopakoval Doksy, Jíťa mě nezvedne a musela by volat hasiče ;-)))
Jana Mesarčová
9.6.2016 07:43
jůůůůů, ten je roztomilý :-D Evi, já je sbírat neumím, nevidím je.
Hana Práglová
8.6.2016 22:57
Miluju hohby i jejich sběr.Do nejbližšího lesa ale máme hodně daleko!!!! Vlakem a následně autobusem nám to do beskydských kopců trvá skoro dvě hodiny!!! Ale jezdíme tam rádi.Pokud se nám podaří přivézt v košíku i nějaké úlovky,jsme spokojeni.80 druhů ale určitě ne!!!
Eva Balúchová
8.6.2016 22:26
Jirko,však jsem ten článek psala kvůli vám houbařům.Budu čekat na vaše úlovky.
Načíst starší příspěvky