FOTO: autorka
Šneci po francouzsku
29. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
29.5.2016 16:01
Ano, potvrzuji, že sběrna přijme jen ty šneky, kteří velikostí souhlasí s "měřičem" (plíšek s dírou - tou šnek nesmí projít (byl by malý). Ale jinak je mi to jedno, žádné "fujtajbly" jíst nemusím, nechodím ani do asijských bufetů, číns.restaurací! Umí okořenit a chutně upravit i ty červy, co jim na tržnicích po mase lezou, nebo maso se "zelenou patinou" v přepravkách ve skladech.
Naděžda Špásová
29.5.2016 13:23
Vzpomněla jsem si na tvůj článek o šnecích včera, když jsem nasedala do auta. V trávě si velebili 2 takoví vykrmení šneci. Je pravda, že jsem o výkupu šneků před pár lety opravdu slyšela. Ale já je radši nechám žít a když na něj narazím na cestě, tak ho vždycky seberu a dám do trávy, aby se mu něco nestalo. Fakt nekecám. *****
Elena Valeriánová
29.5.2016 13:04
Věřím, že je to delikatesa. Já ráda ochutnám nová jídla a zvlášť v cizině. V tom problém nemám, ale šneci, to opravdu ne. Tak jako různé kobylky, housenky, brouci. To je pro mne opravdu nepoživatelné.
Dagmar Bartušková
29.5.2016 12:26
Správně upravení šneci jsou skutečnou lahůdkou. Chodívali jsme na ně do Ambiente Rudý Baron Praha. Výtečný pokrm!
Ladislav Vesecký
29.5.2016 12:01
Vynikající pokrm, ano jedl jsem. Souhlasím s paní Jakubcovou. Jen pro fajnšmekry. Lepší než, brr - dršťky
Eva Mužíková
29.5.2016 11:14
Elen, takovou delikatesu si také ráda odpustím..... Jejda, jak tu tak čučím, padl mi pohled na vázu s kyticí kalin... pod ní černé tečky... jasně, byla tam, ohromná zelená housenka, která si svá hovínka odkládala na můj ubrus:))))... Také živočich, kterého zrovna nemusím...
Jarmila Komberec Jakubcová
29.5.2016 10:39
Elenko už dnes jsem o šnecích psala, že je to velká delikatesa, kterou jsem se naučila jíst ve Francii odkud mám i recept na jejich jedinečnou úpravu.Maso se připravuje ja fáš, uvařené se jemně pomele ochutí kořením a znovu dává do vymytých ulit a tak se podávají u stolu. Přiznám se, že z mojí rodiny to jím jen já .Ostatní členové rodiny nebo přátel sledují co to se mnou udělá. Zatím mi bylo vždy jen dobře. Příprava šneků je trochu náročnější ale výsledek je luxusní jídlo.
Libuše Křapová
29.5.2016 10:04
Pěkné povídání, Eleno :-)
Taky bych šneky jíst nemohla. Prostě si představím šnečka z dětství, jak jsme mu říkali říkanku a nadšeně pozorovali, jak vystrkuje ty své "růžky" a pátrá jimi po okolí. A schválně jsme do něho strkali stéblem, aby se téměř bleskurychle zavinul a postup se mohl opakovat. Měla bych pocit, že ochutnávám kamaráda :-) (Vyjímám ze svých sympatií hnusného hnědého španěla.)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA