Šneci po francouzsku
FOTO: autorka

Šneci po francouzsku

29. 5. 2016
Můj příběh
Hodnocení:
(4.5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ano, potvrzuji, že sběrna přijme jen ty šneky, kteří velikostí souhlasí s "měřičem" (plíšek s dírou - tou šnek nesmí projít (byl by malý). Ale jinak je mi to jedno, žádné "fujtajbly" jíst nemusím, nechodím ani do asijských bufetů, číns.restaurací! Umí okořenit a chutně upravit i ty červy, co jim na tržnicích po mase lezou, nebo maso se "zelenou patinou" v přepravkách ve skladech.
Naděžda Špásová
Vzpomněla jsem si na tvůj článek o šnecích včera, když jsem nasedala do auta. V trávě si velebili 2 takoví vykrmení šneci. Je pravda, že jsem o výkupu šneků před pár lety opravdu slyšela. Ale já je radši nechám žít a když na něj narazím na cestě, tak ho vždycky seberu a dám do trávy, aby se mu něco nestalo. Fakt nekecám. *****
Elena Valeriánová
Věřím, že je to delikatesa. Já ráda ochutnám nová jídla a zvlášť v cizině. V tom problém nemám, ale šneci, to opravdu ne. Tak jako různé kobylky, housenky, brouci. To je pro mne opravdu nepoživatelné.
Dagmar Bartušková
Správně upravení šneci jsou skutečnou lahůdkou. Chodívali jsme na ně do Ambiente Rudý Baron Praha. Výtečný pokrm!
Ladislav Vesecký
Vynikající pokrm, ano jedl jsem. Souhlasím s paní Jakubcovou. Jen pro fajnšmekry. Lepší než, brr - dršťky
Eva Mužíková
Elen, takovou delikatesu si také ráda odpustím..... Jejda, jak tu tak čučím, padl mi pohled na vázu s kyticí kalin... pod ní černé tečky... jasně, byla tam, ohromná zelená housenka, která si svá hovínka odkládala na můj ubrus:))))... Také živočich, kterého zrovna nemusím...
Jarmila Komberec Jakubcová
Elenko už dnes jsem o šnecích psala, že je to velká delikatesa, kterou jsem se naučila jíst ve Francii odkud mám i recept na jejich jedinečnou úpravu.Maso se připravuje ja fáš, uvařené se jemně pomele ochutí kořením a znovu dává do vymytých ulit a tak se podávají u stolu. Přiznám se, že z mojí rodiny to jím jen já .Ostatní členové rodiny nebo přátel sledují co to se mnou udělá. Zatím mi bylo vždy jen dobře. Příprava šneků je trochu náročnější ale výsledek je luxusní jídlo.
Alena Várošová
Eleno,pěkné vyprvění,ale šneky ani náhodou.
Libuše Křapová
Pěkné povídání, Eleno :-) Taky bych šneky jíst nemohla. Prostě si představím šnečka z dětství, jak jsme mu říkali říkanku a nadšeně pozorovali, jak vystrkuje ty své "růžky" a pátrá jimi po okolí. A schválně jsme do něho strkali stéblem, aby se téměř bleskurychle zavinul a postup se mohl opakovat. Měla bych pocit, že ochutnávám kamaráda :-) (Vyjímám ze svých sympatií hnusného hnědého španěla.)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%