Dobrou chuť

Dobrou chuť

27. 5. 2016

Kdo nemá rád zadělávané dršťky s uzeným masem a houbami, o moc přichází. Kdo je má rád, pro toho mám jednu radu - prosím, nekupujte si hluboce zmražené, krájené hovězí dršťky La Tripa.

Podle popisu na balíčku obsahují 80% masa a 20% vody, výsledek je právě opačný. A ještě jsou balené v Itálii! Není to snad tzv. absurdistan, kam až putují dršťky českých krav? Tak se nenechte nachytat.

Přeji slunné jarní dny, Brigita

gastronomie senior policie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Pokud jsme našli v lese kotrče, vařívala jsem z něj nepravou dršťkovou polévku. Zkuste to. Je rychlá a výtečná.
Dagmar Bartušková
Zadělávané dršťky jsem jedla jednou a byly výborné. Na polévku si občas zajdu do jednoho pražského bufíku. Mívají výbornou, hustou a dobře kořeněnou. Žádná mdlá voda. Křupavý pivní rohlík k tomu nemá chybu. Je známo, že Italové rádi balí české "držky", jsou tím proslulí. Ale že i české dršťky, to jsem netušila! Takže překvápko. :-)
Hana Rypáčková
Chodím pro ni občas do bufetu- firma Hradský má svá dobytčata a jatka. Prvotřídní zboží.Snad každý pátek vaří držkovou polévku a je tam plno....
Zdenka Jírová
Připojuji se k paní Havlové, také dělám polévku z hlívy a nemá chybu.
Jitka Havlová
Děkuji za radu. Já dělám dršťkovou polévku z hlívy nebo z václavek, je také dobrá.
Lidmila Nejedlá
chodívali jsme jako studenti na drťkovou polévku s čerstvým rohlíkem. Byla výborná.Dnešní cestování masa po Evropě nechápu.
Květoslava HOUDKOVÁ
Dršťkovou polévku mám ráda, ale pro 1 osobu se s ní nevařím. V obou restauracích, kde vaří i pro seniory, mají polévku výbornou. Do kastrůlku mi jí dají tolik, že si ještě část dám na mrazák. Výbornou mají v řeznictví v Lysé n.Lab., i další jídla = tam se nejdříve najím a pak teprve jdu na Výstaviště. Jen jednou jsem si dala přímo na výstavišti - v části jedné haly (ne stánek). V "polévce se učilo plavat" několik kousíčků drštěk. Nechala jsem si zavolat vedoucí občerstvení a požádala ji, aby na tabuli místo "dršťová polévka" dala ceduli : PŘEDRAŽENÁ PAPRIKOVÁ VODA !
Alena Várošová
Tak to bych umřela hlady,ale držky ne.To bych raději snesla držkovou od kámošky z Brna.
Jana Šenbergerová
Na dršťkovou polévku mého tatínka s láskou vzpomínám a za varování děkuji. :-)
Hana Čadová
Děkuji za informaci. Já jsem drštěk a vnitřností přejedená z mládí. Bydlela jsem v domě, kde bylo řeznictví. Už v 8,30 hod byla dršťková uvařená, aby dělníci z ČKD mohli jít na svačinu! Žádné vnitřnosti nepapkám!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

21%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%