FOTO: Wikipedia Commons
Drsný příběh o tom, jak generál Patton osvobodil Prahu (květen 1945)
13. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
16.5.2016 10:29
Nebylo zde pochopeno mnoho faktorů. Rudá armáda přechodem přes východní Karpaty spěchala na pomoc Slovenskému národnímu povstání. George Smitha Pattona a Duklu spojuje jistě boj proti nacismu a snaha o ukončení válečného konfliktu v Evropě. Tak jak to zahynuli lidé. Proto se mě negativně dotýká černý humor v této oblasti i psaní nějaké fikce. Doporučuji zainteresovaným v této diskusi přečíst např. Dokument z r. 1999 Dukla-krev a mýtus, poslechnout si vyprávěni generála Tomáše Sedláčka, účastníka bitvy o Duklu, nebo přečíst zajímavou publikaci Jindřicha Pecky-Na demarkační čáře-Americká armáda v Čechách r. 1945.Děkuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.5.2016 07:55
Vážená paní Caklová, nikdo nezpochybňuje roli Rudé armády při osvobození velké části naší země. Je ale historický fakt, že Plzeň byla osvobozena západními spojeneckými vojsky. Víc mi ale vadí používání vulgarit v článku.
Oldřich Čepelka
15.5.2016 21:04
Dámy, dám si příště pozor. Napsal jsem, že Plzeň Američané osvobodili a velmi pěkně jsem to popisoval. Něco z toho vás urazilo? Čtěte znova. Ten vtip byl pouze o možnosti osvobodit Prahu. Text se PLzně negativně nedotkl - že to tak je? - A víte, že v ČR se natočilo dost úspěšných humoristických filmů, které předstíraly, že historické události pokračovaly jinak? (Zítra vstanu a opařím se čajem, a další). - Ale nepište mi prosím "dělejte si svoje výzkumy" - to zní trochu nejapně. Já nabídl redakci i60.cz, že takto zjistíme víc o návštěvnících a pan majitel s tím velmi souhalsil. Proč taky ne? Chce vám své služby ještě obohatit. Proč mne tedy chcete poškodit svými slůvky? - Kromě toho si myslím, že psát celkem umím, naprostá většina komentářů k mým textům je pouzitivní... Tak toho tady prosím nechme.
Vladka Steinová
15.5.2016 18:50
Fikce, vtip, či černý humor? Černý humor je specifická zábavná kategorie a fakt osvobození Plzně se mi jako zábavná kategorie nikdy nejevil Navíc bylo redakcí řečeno, že články obsahující vulgární slova budou smazány-a to jedno vulgární slovo v předposlední větě článku je.
15.5.2016 15:25
Doplňuji - souhlasím pouze s panem Stejskalem, že článek není vtipný - mluva za vynechání některých písmenek (zlobí mně klávesnice)
15.5.2016 15:23
Vážený pane Čepelko, za prvé souhlasím s tím, že článek není vtipný a za druhé jsem z Plzně (pocházím z Klatov). Obě města byla OSVOBOZENA američany a belgičany pokud t náhodou nevíte, nedáno jsme slavili 71 let od uplyntí 2.svět.války. Prosím neurážejte nás svým rádoby černým humrem. Článek četlo mnoho mých přátel a i když jsem už nechtěla zde na tomto portálu vést žádnou polemiku tlumočívám vám i jejich shodný názor.My Plzeńané (žili zde 50 let) děkujeme za osvobzení Američanům, od demarkační čáry v Rokycanech pak Rudé armádě, To jsou fakta a váš článek uráží každého slušného plzeňáka.Dělejte si svoje dotazníkové výzkumy tomu asi rozumíte jak píšete ale historii nechte odborníkům. Humor podobného druhu opravdu není podle mého gusta.
Oldřich Čepelka
15.5.2016 14:33
On to prostě tentokrát není humor podle vašeho gusta, paní Jarmilo, nýbrž černý humor. Občas je zapotřebí. A pan Stejskal zdaleka nemá pravdu, jen nejí prostor to tady vysvětlovat. S čím souhlasím, je jeho "klobouk dolů před RA". To určitě ano, ale o ní nic špatného nepíšu! A ten klobouK bychom museli sundat i před západními spojenci, protože BEZ NICH by na to nemusela stačit ani ta RA...
15.5.2016 12:31
Souhlasím s panem Stejskalem, nevím co je na článku vtipného.
petr stejskal
14.5.2016 10:49
Tak nevím , co je na tomhle povídání vtipného. Ono by se Pattonovi lízala smetánka, když neměl proti komu bojovat. I tu Plzeň jen obsadil, ne osvobodil.. Klobouk dolů před rudou armádou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA