Žebra na medu
FOTO: autorka

Žebra na medu

30. 4. 2016

Nedávno jsem sem dávala recept na kuře na medu a slibovala jsem Vám další pochoutku. Tou budou žebra na medu. Dělají se hodně podobně, ale přece jenom jsou tam malé rozdíly. Kdo zkusí, neodolá. Je to fakt dobrůtka, kterou rádi pohostíme i naše návštěvy. Zatím se všechny jen olizovaly. 

Na tento recept potřebujete krásný bůček, množství si udělejte podle svých potřeb, ale já kupuji asi kilo masa. To si nařežu na plátky podél kostí a klidně ještě pak na slabší kousky. Je toho "více", rychleji se maso propeče a pro nás fakt stačí menší kusy masa. Maso osolíme.

Pak si připravíme do misky marinádu:

3 lžíce medu
6 lžic kečupu
6 stroužků česneku (prolisovat)
3 lžíce oleje
asi 200 ml vody
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worčestrové omáčky
2 lžíce kvalitní a chutné horčice
1 sáček grilovacího koření (nebo nějakého, jaké máte sami rádi)

Vše pořádně promícháme, aby vznikla hladká směs. Do té potom naložíme žebra - je to dobré mít naložené pár hodin, ale stačí třeba naložit aspoň na 3 hodiny.

Maso dáme do pekáče, všechnu marinádu vylijeme na maso a dáme péci. Asi půl hodiny peču přikryté (poklicí nebo alobalem) na 180 - 200°C, potom odkrývám. Podle potřeby podlévám ještě vodou, aby žebra zůstala hezky namočena. Když je slabé maso, peču celkem asi hodinu, silnější pláty až hodinu a půl.

Podávám s chlebem, křenem, hořčicí a kyselou okurkou.

 

 

 

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(4.4 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květa Křivohlávková
A tohle nám u vás opravdu chutnalo, ne že by něco nechutnalo :-)
Jitka Valachovičová
Díky, za připomenutí - už jsem dělala a zase brzy si pochutnáme. Vyzkoušejte, je to mňamka!*****
Lenka Hudečková
Elenko, jen si dej, až Ti to zdravíčko dovolí. Za nás dva s Jiříkem si myslím, že my si toto uděláme zase až někdy na podzim :-), přes léto nedělám taková jídla..
Lenka Hudečková
Soni, vidíš, džus mě nenapadl. Taky to může být dobré :-)
Elena Valeriánová
Já jsem to asi neměla ani číst, takové sebemrskačství :-(
Soňa Prachfeldová
A je to výborné, také dělám i podle oka, místo vody dávám pomerančový džus a mohou se utlouct.
Naděžda Špásová
Leni, vypadá to krásně. Chci to vyzkoušet. Jirko, z těch hvězdiček si nic nedělej, já to tak mívám taky. *****
Hana Čadová
Peču kachnu na medu! Také dobrota!
Jiří Hudeček
Chtěl bych se zeptat té osoby, která dala jednu hvězdičku(což u našich článků bývá pravidelností) jestli jí to není už trapné.
Lenka Hudečková
Alenko, taky jsme s Jiříkem nikdy nekupovali vepřové, ale na ta žebra jsem měla dlouho zálusk. Prvně jsem je dělala v prosinci, od té doby asi 3x, vždy mňamka. My sníme s Jiříkem každý kousek masa a máme dost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 52. týden

U tradic zůstaneme i na přelomu roku 2024 a 2025. Kvízové otázky tohoto týdne se budou týkat tradic novoročních.